Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Ägg med ramslökscrème och kryddpicklad lök

Ramslökscrèmen räcker till fler men är svår att göra i mindre sats. Ramslöken kan ersättas med 1 hackad vitlöksklyfta och 2 msk finstrimlad gräslök.

Mattias Larsson
Ägg med ramslökscrème och kryddpicklad lök
Ägg med ramslökscrème och kryddpicklad lök
Ägg med ramslökscrème och kryddpicklad lök
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 8 ägg

Ramslökscrème

  • 2 äggulor
  • 2 tsk citron - pressad
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0,5 dl ramslök - finstrimlad (ca 10 blad)
  • 1,5 dl rapsolja
  • 2 krm salt

Kryddpicklad lök

  • 1 rödlök - liten
  • 1 dl vatten
  • 0,75 dl äppelcidervinäger
  • 2 msk strösocker
  • 3 kryddpepparkorn
  • 1 kryddnejlika

Gör så här

  1. Crème: Lägg äggulor, citronsaft, senap och ramslök i en matberedare. Mixa slätt och tillsätt oljan droppvis tills det blir en tjock crème. Krydda med salt.

  2. Lök: Skala och skär löken i tunna klyftor. Blanda vatten, vinäger, socker och kryddor i en kastrull. Koka upp och tillsätt löken. Koka ca 1 minut. Ta kastrullen åt sidan och låt löken kallna i lagen. Häll bort lagen före servering.

  3. Koka äggen ca 8 min. Skala och halvera dem på mitten.

  4. Toppa äggen med lite ramslökscrème och picklad lök.

Vad tyckte du om receptet?