Ägg fyllda med räkor och löjrom

Recept på ägg fyllda med räkor och löjrom. Äggen kan kokas dagen före, men fyll med kräm samma dag.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 8 ägg - stora
  • 500 g räkor - med skal
  • 1 msk crème fraiche
  • 2 msk gräslök - fint skuren
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • 50 g löjrom
  • dillkvistar

Gör så här

  1. Lägg äggen i kallt vatten i en kastrull och låt koka upp. Sjud äggen ca 6 min. Spola av dem med kallt vatten.

  2. Skär försiktigt av toppen på äggen och gröp ut gulan och lite av vitan. Mosa inkråmet med en gaffel.

  3. Skala räkorna. Ta undan 8 räkor till garnering, hacka resten. Blanda räkor, crème fraiche och gräslök. Krydda med salt och peppar.

  4. Fyll blandningen i äggskalen och garnera med räkor, löjrom och dill.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!