Ägg benedict på rostat grovbröd

Recept på ägg benedict på rostat grovbröd. Gott till både frukost och lunch! Med en elvisp får du enkelt till en fin hollandaise.
Anna Wendt

Ingredienser

  • 4 skivor fullkornsbröd - grovt
  • 2 msk smör - rumsvarmt
  • 4 skivor skinka - kokt eller rökt , –8
  • 4 ägg

Hollandaise

  • 150 g smör
  • 3 äggulor
  • 0,5 msk citron - pressad
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar - nymald

Topping

  • shisokrasse
  • ärtskott
  • hampafrön

Gör så här

  1. Sås: Smält smöret och låt det bli så hett att det bubblar men utan att få färg. Lägg äggulorna i en bunke och häll över det heta smöret i en fin stråle medan du vispar med en elvisp. Se till att smöret går in i såsen innan du häller på mer. Ta inte med bottensatsen. Smaka av med citronsaft och krydda med salt och peppar.

  2. Koka upp vatten med lite salt i en rymlig gryta. Sänk till medelvärme och se till att vattnet precis sjuder.

  3. Knäck äggen i en kopp, ett och ett, och rör runt i vattnet så att det bildas en virvel. Stjälp i äggen, ett i taget, och sjud ca 3 min. Ta upp dem med hålslev.

  4. Rosta brödskivorna och bred på smör. Lägg på skinka och pocherat ägg. Avsluta med hollandaisesås och toppa med frön och grönt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!