Acaibowl

Med banan och bär i kokosnöt. Vackert, gott och nyttigt! Du kan knappast få en bättre start på dagen. Förbered kvällen före genom att skiva och frysa in bananerna så kan du äta nyttig bananglass till frukost!

Elisabeth Johansson
Acaibowl
Wolfgang Kleinschmidt

Acaibowl

  • 3 bananer
  • 2 kokosnötter - eller 4 portionsskålar
  • 1 dl blåbär - frysta
  • 1 dl hallon - frysta
  • 1 dl acaipuré - fryst

Tillbehör

  • hallon
  • blåbär
  • granatäppelkärnor
  • bipollen
  • bovete - helt
  • kokoschips
  • ev ätliga blommor

Gör så här

  1. Skala, skiva och frys in bananerna i minst 5 timmar.

  2. Dela kokosnötterna, lättast med en liten såg.

  3. Mixa de frysta bananskivorna med blåbär, hallon och acaipurén.

  4. Lägg upp i kokosnötterna eller i portionsskålar.

  5. Servering: Lägg på bär, granatäppelkärnor, bipollen, bovete och strö över kokoschips. Dekorera eventuellt med ätliga blommor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök