3 dippsåser till sparris

Recept på dippsås som passar till sparris. Servera sparrisen med någon av dessa 3 dippsåser (eller alla tre) som ett trevligt och gott tilltugg.
Monica Eisenman
Monica Eisenman
Foto: Lisa Björner

Parmesan- och citrondipp, 4 dl

  • 3 dl majonnäs
  • 2 dl parmesan - riven
  • 1 citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Misomajonnäs, 3 1/2 dl

  • 3 dl majonnäs
  • 0,5 dl misopasta - vit
  • 2 msk kimchi - vätska från (kan uteslutas)
  • 1 tsk yuzujuice - eller pressad citron
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

”Green Goddess”-dipp, 3 1/2 dl

  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 vitlöksklyfta - liten
  • 2 sardellfiléer
  • 3 msk gräslök - finhackad
  • 3 msk persilja - finhackad
  • 1 tsk dragon - finhackad
  • 1 msk citron - pressad
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 1 kg sparris - grön

Gör så här

  1. Parmesan- och citrondipp: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 msk saft. Skala vitlöksklyftan. Mixa alla ingredienser till en krämig röra. Krydda med salt och peppar.

  2. Misomajonnäs: Rör ihop ingredienserna. Krydda med salt och peppar.

  3. "Green Goddess”-dipp: Skala vitlöksklyftan. Mixa alla ingredienser till en krämig röra. Krydda med salt och peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!