Auberginepasta med mozzarella
Använd den pasta du tycker bäst om till denna rätt, kanske rigatoni eller penne.
Ingredienser
-
400 g
pasta
- t ex rigatoni eller penne
-
1
aubergine
- stor
-
2 msk
solrosolja
-
500 g
tomater
- mogna
-
1
mozzarellaost
- (125 g)
-
2
vitlöksklyftor
-
1
peperoncino
- eller 2 krm chiliflakes
-
2 msk
olivolja
-
1 tsk
salt
-
2 dl
parmesanost
- riven
-
1 kruka
basilika
Gör så här
-
Skär auberginen i skivor och därefter i strimlor. Stek auberginen i omgångar i solrosolja i en gryta. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
-
Skär tomaterna i små bitar. Skär mozzarellan i små bitar. Skala och hacka vitlöken. Smula peperoncinon.
-
Fräs vitlök och peperoncino i olivolja ca 2 min. Tillsätt tomater och aubergine. Koka utan lock så att överflödig vätska kokar bort, ca 5 min. Krydda med salt.
-
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av pasta och vänd ner den i tomatsåsen. Tillsätt mozzarella, parmesanost och basilikablad. Blanda noga runt så att pastan täcks med såsen och osten smälter. Servera genast.