Auberginepasta med mozzarella

Använd den pasta du tycker bäst om till denna rätt, kanske rigatoni eller penne.  

Caroline Hofberg
  
Auberginepasta med mozzarella
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 400 g pasta - t ex rigatoni eller penne
  • 1 aubergine - stor
  • 2 msk solrosolja
  • 500 g tomater - mogna
  • 1 mozzarellaost - (125 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 peperoncino - eller 2 krm chiliflakes
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 dl parmesanost - riven
  • 1 kruka basilika

Gör så här

  1. Skär auberginen i skivor och därefter i strimlor. Stek auberginen i omgångar i solrosolja i en gryta. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. 

  2. Skär tomaterna i små bitar. Skär mozzarellan i små bitar. Skala och hacka vitlöken. Smula peperoncinon.

  3. Fräs vitlök och peperoncino i olivolja ca 2 min. Tillsätt tomater och aubergine. Koka utan lock så att överflödig vätska kokar bort, ca 5 min. Krydda med salt. 

  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av pasta och vänd ner den i tomatsåsen. Tillsätt mozzarella, parmesanost och basilikablad. Blanda noga runt så att pastan täcks med såsen och osten smälter. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?