Punschglass med rostad mandelmassa

Recept på hemgjord glass med vuxensmak som passar utmärkt till sommarens jordgubbar! Servera gärna ett litet glas välkyld punsch till.
Elisabeth Johansson
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 100 g mörk choklad - (60–70 %)
  • 5 dl vispgrädde
  • 5 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl punsch

Rostad mandelmassa

  • 200 g mandelmassa

Tillbehör

  • 2 l jordgubbar - eler andra bär

Gör så här

  1. Hacka chokladen. Vispa grädden. Vispa äggulor och socker till ett fluffigt ljust skum. Tillsätt punschen och vänd i grädde och choklad. 

  2. Häll smeten i en form som rymmer ca 1 1⁄2 liter. Sätt formen i frysen och frys 5–6 timmar. Sätt plastfolie över formen om glassen ska förvaras längre. 

  3. Rostad mandelmassa: Sätt ugnen på 175°. Finriv mandelmassan och fördela den på en plåt med bakplåtspapper.

  4. Rosta mandelmassan mitt i ugnen 5–7 min, tills den börjar få en gyllenbrun färg. Ta ut och låt mandelmassan kallna. Bryt den i bitar. 

  5. Skölj utsidan av glassformen med lite ljummet vatten och vänd upp glassen på ett fat. Servera med rostad mandelmassa och jordgubbar. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!