Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Punschglass med rostad mandelmassa

Recept på hemgjord glass med vuxensmak som passar utmärkt till sommarens jordgubbar! Servera gärna ett litet glas välkyld punsch till. 

Elisabeth Johansson
Punschglass med rostad mandelmassa
Punschglass med rostad mandelmassa
Punschglass med rostad mandelmassa
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 100 g mörk choklad - (60–70 %)
  • 5 dl vispgrädde
  • 5 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl punsch

Rostad mandelmassa

  • 200 g mandelmassa

Tillbehör

  • 2 l jordgubbar - eler andra bär

Gör så här

  1. Hacka chokladen. Vispa grädden. Vispa äggulor och socker till ett fluffigt ljust skum. Tillsätt punschen och vänd i grädde och choklad. 

  2. Häll smeten i en form som rymmer ca 1 1⁄2 liter. Sätt formen i frysen och frys 5–6 timmar. Sätt plastfolie över formen om glassen ska förvaras längre. 

  3. Rostad mandelmassa: Sätt ugnen på 175°. Finriv mandelmassan och fördela den på en plåt med bakplåtspapper.

  4. Rosta mandelmassan mitt i ugnen 5–7 min, tills den börjar få en gyllenbrun färg. Ta ut och låt mandelmassan kallna. Bryt den i bitar. 

  5. Skölj utsidan av glassformen med lite ljummet vatten och vänd upp glassen på ett fat. Servera med rostad mandelmassa och jordgubbar. 

Vad tyckte du om receptet?