Couscoussallad med räkor, melon och harissavinägrett

Underbart god och fräsch rätt som passar utmärkt som sommarmat. Ta med salladen ut och njut av den på stranden eller i parken.
Foto: STEFAN WETTAINEN / FOTOGRAF STEFAN WETTAINENALLHELGONAGATAN 6118 58

Ingredienser

  • 400 g räkor - skalade, i lag eller frysta
  • 1 rödlök
  • 1 msk harissa - -pasta
  • 3 dl couscous
  • 1 honungsmelon
  • 150 g babyspenat
  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Låt räkorna rinna av eller tina frysta. Skala och skiva löken. Lägg den i kallt vatten ca 10 min, så får den en mildare smak.

  2. Fräs harissapastan i 1 msk olja ca 2 min. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt 4 msk olja, 2 msk vinäger, 2 msk vatten, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  3. Koka upp 6 dl vatten och 1/2 tsk salt. Lägg i couscousen och låt stå under lock ca 5 min. Blanda couscousen med hälften av vinägretten.

  4. Skala, kärna och skär melonen i bitar. Låt löken rinna av.

  5. Blanda couscous, räkor, lök, melon och spenat på ett stort fat. Servera med resten av dressingen. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!