ANNONS
PersonuppgifterCookies

Saffrans bakelser med vit chokladfrosting  

/

Saffrans bakelse med vit chokladfrosting. Himmelsk goda, dessutom superenkla att baka och det går bra att baka botten  2-3 dagar innan sen är det bara att spritsa frosting.

Toppa med rostade havre-och kokossmulor. Recept finns även för topping lite längre ner.

9 st små bakelser 

Ingredienser:
  • 2 ägg 
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1,5  dl strösocker
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0,5 g saffran (1 påse)
  • 1 dl raps eller solrosolja
  • 1 dl mjölk 3%
  • 0.5 dl kokvatten
Chokladfrosting:
  • 100 g vit choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 150  färskost
  • 0,5 dl florsocker 
Garnering:
Havre och kokos -smulor till topping 
  • 1 dl havregryn 
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 msk socker
  • 20 g smör
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Klä en bakform 30×20 med bakplåtspapper.
  3. Blanda ihop de torra ingredienser i en bunke. 
  4. Rör ihop olja, mjölk och ägg och vänd ner i de torra ingredienser. Tillsätt därefter det heta vatten och vispa ihop till en klumpfri smet (smeten är ganska lös).
  5. Häll smeten i bakform och grädda i ca 10-12 min. Ta ut låt svalna helt.
  6. Dela tårtbotten i portion bitar (för mig blev det 9 st) .
  7. Fyllning: Hacka chokladen i mindre bitar och smält i mikro eller över ett vattenbad. Låt sedan svalna. Rör om då och då.  
  8.  Vispa grädde, färskost, vaniljsocker och florsocker. till en fast konsistens. Blanda ner  den smälta chokladen, lite åt gång. 
  9. Fyll sedan en spritspåsen och spritsa på dina bakelser. Toppa med rostad kokos och havre.
  10. Smulor: Nyp ihop smör, havre och lägg på en plåt. Rosta i mitten av ugnen på 175 grader i ca 10 minuter eller tills det blir gyllenbrun. 
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00