ANNONS
PersonuppgifterCookies

Piroger med köttfärs

/

Piroger med köttfärs- Perfekt att baka dessa piroger och frysa in och ta fram när man blir sugen. Bästa sättet att tina frysta piroger är  i ugnen på 160 grader i ca 10 minuter, de blir som nygräddade igen. Hur bra som helst! 

12 st 

Ingredienser:

  • 25 g färsk jäst
  • 5 dl mjölk 
  • 2 tsk socker 
  • 100 g smör, mjukt 
  • 1 tsk salt 
  • 10,5 dl vetemjöl

Fyllning:

  • 500 g köttfärs 
  • 1 gul lök 
  • 1 msk grillkrydda 
  • 2 tsk vegeta 
  • 2 dl passerade tomatsås eller ketchup gå också 
  • 4 dl riven ost, valfri sort 

GÖR SÅ HÄR:

  1. Lös upp jäst i degvätska: Tillsätt salt och hälften av vetemjölet. Arbeta in mjölet och rör ihop till en lös deg. Tillsätt smör och resten av mjölet. Arbeta till en smidig och elastisk deg. Knåda ca 15 minuter för hand eller 10 i en   bakassistent. Låt degen jäsa övertäckt med en plastfolie  50-60 minuter.
  2. Fyllningen: Skala och finhacka lök. Fräs löken i en stekpanna med olja på låg värmen tills den blir mjuk. Tillsätt färsen och krydda med grillkrydda och vegeta ( vegeta kan du ersätta med 1  st grönsaksbuljongtärning).  Stek tills färsen blir helt genomstekt.
  3. Tillsätt passerade tomater, oregano och låt puttra i ca 10 minuter. Häll upp färsen på en tallrik och låt kallna helt. 
  4. Sätt ugnen på 200 grader. 
  5. Ta upp degen på en mjölat bakbord och dela den i 12 lika bitar. Rulla till en bollar. Kavla ut och till ca 12 cm i diameter. Fördela fyllningen, lägg på riven ost, och nyp ihop kanterna med fingertoppar och vik ihop till en pirog.
  6. Lägg på plåten med bakplåtspapper och pudra med lite vetemjöl. Låt jäsa i ca 15 minuter.
  7. Grädda i mitte av ugnen i ca 15 minuter. 
2

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00