ANNONS
PersonuppgifterCookies

Chokladbars med cashewnötssmör

/

Chokladbars med cashewnötssmör

Att göra egna bars är både enkelt och blir riktigt gott. Dessa bars med chokladsmak och cashewnötssmör. Perfekt att ha i kylen när du behöver lite snabb och extra energi.

6 st bars 

Ingredienser:
  • 3 dl havregryn 
  • 1,5 dl hasselnöts-mjöl
  • 1 msk kokosolja 
  • 1 dl cashewnötssmör
  • 1 nypa salt 
  • 1 tsk vaniljsocker 

Garnering:

  • 150 g mörk choklad 
  • 1 tsk matolja
  • kokosflingor 
  • Choklad, finhackad   

Gör så här:

  1. Mixa havregryn fint i en matberedare. Tillsätt, hasselnöts-mjöl, kokosolja, cashewnöts-smör, salt och vaniljsocker. Blanda allt till en massa. Forma till 6 st  bars och ställ sedan i kylen i ca 30-45 minuter. 
  2. Hacka chokladen i mindre bitar och smält i mikro eller över ett vattenbad. Tillsätt olja och rör om. Låt chokladen svalna en lite stund.
  3. Doppa bars-bitar i choklad och toppa med krossade choklad bitar och kokosflingor.
  4. Förvaras i kyl för bästa konsistens.
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00