ANNONS
PersonuppgifterCookies

Brioche-hamburgerbröd

/

Brioche-hamburgerbröd

Med den här receptet kommer du att lyckas med din brioche-hamburgerbröd. Brödet blir så mjuk och fluffig, exakt som en brioche-bröd ska vara!

12  st

Ingredienser:

  • 50 g smör
  • 1 dl vatten
  • 2 dl mjölk
  • 25 g färsk jäst 
  • 2 msk socker
  • 1 ägg
  • 7,5 dl vetemjöl special
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg till pensling 

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken, vatten och rör om. Värm till 37 grader.
  2. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vätskan och rör om tills jästen löst upp sig. Blanda ner ägget. Tillsätt salt och arbeta in mjölet, lite åt gången. Knåda sedan degen 10 minuter i bakmaskin, eller några minuter extra om du ska baka degen för hand (degen ska vara glansig och elastisk). Täck med en plastfolie och låt jäsa 50 minuter
  3. Ta upp degen på en mjölad bakbord och dela i lika stora delar. Rulla till bollar.
  4. Lägg på en bakpappersklädd plåt. Lägg över en bakduk och låt jäsa 30-40 minuter.
  5. Sätt ugnen på 225 grader.
  6.  Pensla bröden med uppvispat ägg.
  7. Grädda i mitten av ugnen ca 10-12 minuter eller tills bröden har fått en fin gyllenbrun färg.
  8. Ta ut och pensla med lite smält smör, medan brödet är fortfarande varm.
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00