Vegetariska Vårrullar

Vegetariska Vårrullar
Nyfriterade vårrullar är ju bara för gott!

Ca 25 st
Ingredienser:
- 1 förpackning vårrulledeg ( finns i asiatiska livsmedelsbutiker, ligger i frysen oftast)
- 1/2 spesvitkål
- 1 gul lök
- 2-3 vitlöksklyftor
- 1 st salladslök
- 2 st lagom stora morötter
- 1 nypa salt
- 3 msk japansk soja
- 2 msk sesamolja
- 100 glasnudlar ( blötlagda i 3 min i kokande vatten och sen avsköljt med kallt
- Ca 1/2 l rapsolja, till fritering
Smet att fästa vårrullarna med:
- 2 matskedar mjöl
- 2 msk kallt vatten
Gör så här:
- Hacka lök, salladslök och vitlök. Riv morötter och ingefära. Strimla spetskål tunt
- Hetta upp en panna och fräs hastigt i olja i några minuter. Smaka av med salt soja och sesamoljan. Dra åt sidan.
- Lägg glasnudlar i kokhett vatten i ca 3-4 minuter. Silva va vatten och skölj med kallt vatten. Klipp dem med en sax och blanda sedan glasnudlar med grönsaker.
- Lägg vårrulleark i en fuktig kökshandduk så att dem inte torka.
- Placera ett ark av vårrulle-degen i diagonalt på en skärbräda. Lägg ca 2 msk fyllningen, och rulla samman till en fin rulle. Vik sedan in kanterna, pensla med vete-klister. Lägg rullarna på en bricka med ett bakplåtspapper på så fastnar de inte.
- Värm upp olja till 180 grader och fritera vårrullarna gyllene. Lägg på en hushållspapper. Servera med kinesisk soja och sweetchili.
0