ANNONS
PersonuppgifterCookies

Pankopanerad rödspätta med remouladsås och ugnsrostad potatis

/
Fisk

Pankopanerad rödspätta med remouladsås och ugnsrostad potatis. En riktig klassiker som är så vansinnigt god och går alltid hem hos många. Stor favorit här hemma!

4 port

Ingredienser:
  • 700 g rödspättafileer 
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 3 ägg 
  • 2-3 dl pankoströbröd
  • Salt, efter smak 
  • Olja till stekning

Remouladsås:

  • 1 ½ dl majonnäs
  • 2 dl crème fraîche
  • ½  dl bostongurka
  • 1 tsk Aromat krydda
  • 2 msk citronsaft
  • Salt & peppar (efter smak) 

Tillbehör:

  • 800 g potatis, färska eller delikates 
  • 1-2 tsk flingsalt
  • 1 tek rosmarin

Gör så här:

  1. Remouladsås: Blanda alla ingredienserna till såsen, smaka av salt och peppar och ställ kylen.
  2. Ugnsrostad potatis: Tvätta potatisen ordentligt. Skiva i tunna skivor (skala inte). Lägg i en plåt. Ringla över generös med olja, krydda med salt och rosmarin. Stek in i ugnen i ca 30 minuter på 225 grader. Rör om då och då.  
  3. Panering: Ta fram tre st djupa tallrikar och lägg mjöl, uppvispat ägg och panko separata.
  4. Salta fisken. Doppa filéerna först i mjöl, sedan i ägg och till sist i panko. Se till att alla delar täcker fisken ordentligt. Lägg på en tallrik och ställ åt sidan.
  5. Stek filébitarna i rikligt med olja på medelhög värme tills paneringen har fått en fin stekyta och fisken är genomstekt. 
  6. Servera fisken med remouladsås, potatis och citronklyftor. 
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@zofias_kok
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00