Färskpotatissallad med grillade grönsaker

Färskpotatissallad med grillade grönsaker
Färskpotatissallad med grillade grönsaker. Toppad med dill-crème fraiche, brynt smör och hasselnötter. Smaka magiskt! Detta måste ni bara testa till midsommarbuffe.

4 port
Ingredienser:
- 1 kg färskpotatis eller delikatess
- Krm svartpeppar
- 1 krm flingsalt
- 3-4 msk olivolja
- 3 dl crème fraiche naturell
- 1-2 finhackad dill
- 1-2 msk citronsaft
- 1 krm svartpeppar
- 1 krm salt
- 1 msk majonäs
Tillbehör:
- 300 g sparris
- 1 lagom stor zucchini
Topping:
- 50 g smör
- Ca ½ dl hasselnötter, rostade
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skölj potatis och lägg i en ugnsform. Salta och peppra efter smak och tillsätt olja.Rosta potatisen i mitten av ugnen i 30-35 minuter eller tills potatisen har fått fin gyllenbrun färg.
- Skär av den hårda träiga delen av på sparrisen. Dela zucchini i mindre delar. Grillad eller stek sparris och zucchini. Ta upp och låt svalna.
- Vispa ihop crème fraiche, majo, finhackad dill, citronsaft och smaka av med salt och peppar.
- Ta ut den rostade potatisen och lägg på en serveringsfat. Låt svalna en stund.
- Tillsätt sparris, zucchini och lägg på en klick crème fraiches med en sked.
- Brynt smör: Smält smöret i en kastrull. Låt smöret bubbla upp ordentligt. Sväng runt kastrullen några gånger så att värmen fördelas jämnt. Efter 1-2 minuter börjar smöret färgas gyllenbrunt. Dra kastrullen åt sidan när smöret blir sluta bubbla och doftar nötaktig.
- Ringla över den brynta smöret över potatissallad och topp med rostade hasselnötter. Servera direkt och njut!
0