ANNONS

Färskpotatissallad med grillade grönsaker

/
Potatis med grilade grönsker
Färskpotatissallad med grillade grönsaker

Färskpotatissallad med grillade grönsaker. Toppad med dill-crème fraiche, brynt smör och hasselnötter. Smaka magiskt! Detta måste ni bara testa till midsommarbuffe.

Potatis med grillade grönsaker 3

4 port

Ingredienser:

  • 1 kg färskpotatis eller delikatess
  • Krm svartpeppar
  • 1 krm flingsalt
  • 3-4 msk olivolja
  • 3 dl crème fraiche naturell
  • 1-2 finhackad dill 
  • 1-2 msk citronsaft
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm salt
  • 1 msk majonäs

Tillbehör:

  • 300 g sparris 
  • 1 lagom stor zucchini 

Topping:

  • 50 g smör 
  • Ca ½ dl hasselnötter, rostade 
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj potatis och lägg i en ugnsform. Salta och peppra efter smak och tillsätt olja.Rosta potatisen i mitten av ugnen i 30-35 minuter eller tills potatisen har fått fin gyllenbrun färg.
  3.  Skär  av den hårda träiga delen av på sparrisen. Dela zucchini i mindre delar. Grillad eller stek sparris och zucchini. Ta upp och låt svalna.
  4. Vispa ihop crème fraiche, majo, finhackad dill, citronsaft och smaka av med salt och peppar.
  5. Ta ut den rostade potatisen och lägg på en serveringsfat. Låt svalna en stund.
  6. Tillsätt sparris, zucchini och lägg på en klick crème fraiches med en sked. 
  7. Brynt smör: Smält smöret i en kastrull. Låt smöret bubbla upp ordentligt. Sväng runt kastrullen några gånger så att värmen fördelas jämnt. Efter 1-2 minuter börjar smöret färgas gyllenbrunt. Dra kastrullen åt sidan när smöret blir sluta bubbla  och doftar nötaktig.
  8. Ringla över den brynta smöret över potatissallad och topp med rostade hasselnötter. Servera direkt och njut!
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00