ANNONS

Pavlova med diam

/
pavlova med diam
Pavlova med diam 

Frasig marängtårta med fluffig grädde, knaprig diam och färska jordgubbar är som en dröm dessert till sommaren.

Pavlova med daim 3

Marängbotten kan du förbereda i förväg flera dagar innan och förvara i rummstemperatu och montera precis strax innan serveringen.

Ingredienser:

Marängbotten:

  • 4 äggvitor 
  • 2,5 dl strösocker 
  • 1 nypa salt 
  • 1 tsk ättiksprit 12 %

Fyllning

  • 3 dl vispgrädde
  • 2 tsk vaniljsocker 
  • 2x 56 g daim 

Ganering:

  • 250 g jordgubbar
  • 100 g blåbär 

Gör så här:

  1. Marängbotten: Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Vispa äggvitorna tillsammans med saltet långsamt först till en skum.
  3. Tillsätt ättika och vispa ytterligare någon minut.
  4. Tillsätt sedan sockret lite i taget och vispa lite kraftigare tills äggvitan blivit  fast och blankt. 
  5. Klicka ut marängen på bakplåtspapper i en ugnsform 38 x 27 cm.
  6.  med höga kanter i ett jämnt lager. 
  7. Grädda marängbotten i ca 30-35 minuter. Stäng sedan av ugnen och låt marängen vila i ugnen i ca 20 minuter.
  8. Ta ut marängbotten och låt svalna helt.
  9. Dela marängen i mitten och ta sedan varje del och vänd upp och ner. Loss försiktigt bakplåtspappret.
  10. Fyllning: Vispa grädde med vaniljsocker fluffigt (vispa inte för länge).
  11. Montera precis innan serveringen. Lägg upp tårtbotten på ett fat, bred på ett lager med grädde och grovhackad daim. Lägg på andra delen och gör samma.
  12.  Garnera med färska jordgubbar, blåbär och mera diam -kross.
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00