Pavlova med diam

Pavlova med diam
Frasig marängtårta med fluffig grädde, knaprig diam och färska jordgubbar är som en dröm dessert till sommaren.

Marängbotten kan du förbereda i förväg flera dagar innan och förvara i rummstemperatu och montera precis strax innan serveringen.
Ingredienser:
Marängbotten:
- 4 äggvitor
- 2,5 dl strösocker
- 1 nypa salt
- 1 tsk ättiksprit 12 %
Fyllning
- 3 dl vispgrädde
- 2 tsk vaniljsocker
- 2x 56 g daim
Ganering:
- 250 g jordgubbar
- 100 g blåbär
Gör så här:
- Marängbotten: Sätt ugnen på 125 grader.
- Vispa äggvitorna tillsammans med saltet långsamt först till en skum.
- Tillsätt ättika och vispa ytterligare någon minut.
- Tillsätt sedan sockret lite i taget och vispa lite kraftigare tills äggvitan blivit fast och blankt.
- Klicka ut marängen på bakplåtspapper i en ugnsform 38 x 27 cm.
- med höga kanter i ett jämnt lager.
- Grädda marängbotten i ca 30-35 minuter. Stäng sedan av ugnen och låt marängen vila i ugnen i ca 20 minuter.
- Ta ut marängbotten och låt svalna helt.
- Dela marängen i mitten och ta sedan varje del och vänd upp och ner. Loss försiktigt bakplåtspappret.
- Fyllning: Vispa grädde med vaniljsocker fluffigt (vispa inte för länge).
- Montera precis innan serveringen. Lägg upp tårtbotten på ett fat, bred på ett lager med grädde och grovhackad daim. Lägg på andra delen och gör samma.
- Garnera med färska jordgubbar, blåbär och mera diam -kross.
0