ANNONS

Bruschetta med ugnsbakade tomater & mozzarella på grillad bröd 

/
Procheta

Bruschetta med ugnsbakade tomater & mozzarella på grillad bröd.

Idag är det Valborg och här hemma bjuds på Bruschetta. Det är både vacker att servera och fantastiskt gott. Bjuder ofta när jag får gäster hemma som tilltugg och det blir väldigt uppskattat av alla. Passar perfekt att servera som förrätt eller buffébordet. 

Procetta

Det räcker upp till 4-6 port

Ingredienser:

  • Valfritt bröd ( jag har använt surdegsbröd) 
  • 2-3 msk olivolja (att ringla över brödet)

Ugnsbakade tomater:

  • 4-5  vitlöksklyftor
  • 0,5  kruka basilika 
  • 200 g mix-tomater (t.ex babytomater)
  • Olivolja att ringla över 
  • 1 nypa flingsalt 

Topping:

  • 220 g mozzarella  
  • Balsamico 
  • Basilika 
  • Parmesanost

Gör såhär: 

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär brödet i skivor och lägg på en plåt. Ringla över olivolja och rosta brödbitarna i ugnen i ca 10-12 minuter eller tills de får fin färg.
  3.  Lägg tomater på en ugnsform, skalade vitlöksklyftor och  hacka tunt. Blanda ihop med tomater och ringla över generös med olivolja. Krydda med salt. Rosta i ugnen i ca 12-15 minuter. 
  4. Ta ut tomater och mosa lite lätt med en gaffel. Fördela på varje brödskiva och toppa med mozzarella och några blad basilika. Avsluta med att ringla över balsamico och riven parmesanost. Servera direkt och njut!
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00