Bruschetta med ugnsbakade tomater & mozzarella på grillad bröd

Bruschetta med ugnsbakade tomater & mozzarella på grillad bröd.
Idag är det Valborg och här hemma bjuds på Bruschetta. Det är både vacker att servera och fantastiskt gott. Bjuder ofta när jag får gäster hemma som tilltugg och det blir väldigt uppskattat av alla. Passar perfekt att servera som förrätt eller buffébordet.

Det räcker upp till 4-6 port
Ingredienser:
- Valfritt bröd ( jag har använt surdegsbröd)
- 2-3 msk olivolja (att ringla över brödet)
Ugnsbakade tomater:
- 4-5 vitlöksklyftor
- 0,5 kruka basilika
- 200 g mix-tomater (t.ex babytomater)
- Olivolja att ringla över
- 1 nypa flingsalt
Topping:
- 220 g mozzarella
- Balsamico
- Basilika
- Parmesanost
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skär brödet i skivor och lägg på en plåt. Ringla över olivolja och rosta brödbitarna i ugnen i ca 10-12 minuter eller tills de får fin färg.
- Lägg tomater på en ugnsform, skalade vitlöksklyftor och hacka tunt. Blanda ihop med tomater och ringla över generös med olivolja. Krydda med salt. Rosta i ugnen i ca 12-15 minuter.
- Ta ut tomater och mosa lite lätt med en gaffel. Fördela på varje brödskiva och toppa med mozzarella och några blad basilika. Avsluta med att ringla över balsamico och riven parmesanost. Servera direkt och njut!
0