ANNONS

Panerad kycklingfilé

/
Panko kyckling

 Panerad kycklingfilé serveras med ris spetskålssallad och chilli-majo. Enkelt och supergott!

4 port

Ingredienser:

  • ca 900 g kycklingfilé ( 4 st stora kycklingfiléer)
  •  180 g panko
  •  3 ägg
  •  1,5 dl vetemjöl
  •  1 tsk salt
  •  1 nypa svartpeppar
  •  1-2 tsk paprikapulver
  •  1 tsk allkrydda
  •  1 tsk curry
  • 1-2 tsk oregano
  • 1/2 tsk chilipeppar
  •  Ca 2-3 dl olja till friteringen 

Chilimajo:

  •  ca 1 dl majonnäs
  • ½ dl sweet chili
  • 1 msk kinesisk soja 

Vitkålssallad:

  • 1/2 spetskål
  •  2 msk sesamolja
  • 1 msk soja
  • 1 msk äppelcidervinäger 
  • Salt & svartpeppar efter smak 
  •  1 nypa sesamfrö

    Gör såhär:

  1. Dela kycklingen i mitten (inte hela vägen).
  2. Lägg kycklingbrösten på en skärbräda inplastat i plastfolie och banka dem tunna med en kötthammare eller kavel. Ska var ungefär 1 cm tjockt. Salt och peppar.
  3. Ta fram tre tallrikar, lägg mjölet i av talrika och blanda i kryddor.
  4. Vispa upp ägget i den andra och blanda panko i den tredje. Panera kycklingen först i mjöl, sen i ägg och till sist i panko.  Upprepa till alla är panerade och lägg dem åt sidan.
  5. Hetta upp oljan i en djup stekpanna, stek filéerna ca 2-3 minuter på varje sidan (testa så att kycklingen är genomstekta).
  6. Lägg de färdigstekta filen på en ugnsgaller och ställ i ugnen på 160 grader i ca 20 minuter (för att behålla filéerna varma och krispiga tills det är dax att serveras).
  7. Chilimajo: Rör samtliga ingredienser till såsen.
  8. Vitkålssallad: Strimla spetskålen fint. Blanda sesamolja, vinäger och krydda med salt och peppar. Vänd runt och ställ kallt.
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@zofias_kok
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00