ANNONS

Raffaello tårta

/
Raffaello tårta

Raffaello tårta med vit chokladmousse, kokos, mandlar. Smaka exakt som Raffaello- bollar. Otrolig god den bara smälter i munnen. Har även raffaello- cheesecake som är en stort favorit  här på bloggen. Recept HÄR

Det här innehållet kan inte visas på grund av dina cookie-val. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.

Raffaello tårra
Raffaello tårrat buld på mig

10-12 bitar 

Ingredienser:

Botten:

  • 6 st stora ägg 
  • 100 g sötmandel eller 2 dl mandelmjöl 
  • 1 nypa salt
  • 2 dl strösocker
  • 2  dl vetemjöl

Fyllning:

  • 200 g vit choklad
  • 1 dl sötad kondenserad mjölk
  • 300 g färskost ( philadelphiaost naturell) 
  • 1 dl kokosflingor
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 tsk vaniljsocker 
  • 1 dl sötmandel ( grovhackad)
  • ca 1,5 dl kokosmjölk att pensla tårtbottnar

Chokladganache:

  • 1 dl vispgrädde 
  • 150 g vit choklad

Garnering:

  • ca 100 g kokosflingor 
  • 12 st raffaello bollar 

Gör såhär: 

  1. Botten: Sätt ugnen på 170 grader och fodra en springform 24 ca i diameter med bakplåtspapper.
  2. Rosta mandlar i en torr pannan och låt svalt en stund. Mal mandeln med en matberedare  eller i en mixer.
  3.  Separera äggulor och äggvitorna. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret, lite åt gången. Vispa tills du får en blank maräng.
  4. Vispa äggula lite lätt i en skål och blanda ner i marängen. 
  5. Vänd försiktigt ner den malda mandeln och vetemjölet och rör försiktigt till en jämn smet. 
  6. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 20- 25 minuter. ( öppna inte  ugnen under tiden kakan gräddas ) Kontrollera med provsticka om kakan är helt torr. Låt svalna helt innan du dela den i tre delar.
  7. Fyllning: Grovhacka  chokladen och smält i ett vattenbad (i en bunke över en kastrull med lite kokande vatten) tillsammans med kondenserad mjölken. Låt sedan svalna.
  8. Vispa färskost med vaniljsocker. Tillsätt det smälta chokladen under tiden du vispar, vispa till en slät och fin kräm, slutligen blanda  ner kokosflingor och rör om allt.
  9. Vispa grädde i en annan bunke till en ganska fast konsistens. Blanda sedan ihop det vispade grädden med färskost smeten, lite åt  gången (se video).
  10. Montera tårtan: ​​Dela tårtbotten i 3 delar. Klipp 4 st små bakplåtspapper och lägg på den tårtfat som tårta ska monteras i (för att slippa kladd). Lägg första botten och pensla med lite av kokosmjölk. Bred på ett lager med fyllning, lägg på nästa gör samma sak. Lägg på den sista botten och bred på fyllning ovanpå och runtom om hela tårtan. Ställ tårta i kylen i mins 2 timmar.
  11. Chokladganache: Hacka chokladen i mindre bitar. Koka upp grädde i en kastrull och häll över chokladen, rör om tills all choklad är smält.
  12. Häll över chokladganachen på tårtan och jämna ut med en matsked eller palett.
  13. Täck med kokosflingor, runt hela tårtan. Dekorera med raffaellobollar.
    Tårtan smakar som bäst när den har stått i kylen 1-2 daga.
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00