ANNONS

Julbröd med frukt och frön

/
Julbröd

Julbröd med frukt och frön

Fantastiskt gott bröd som doftar ljuvligt. Enkelt bröd som du bara rör ihop smeten och grädda. Ingen knådning eller jäsning. Fram med en bunke och blanda ner dem frön, torkad frukt ni har hemma. 

Julbröd2

Till 1 limpa

Ingredienser:

  • 2 dl rågmjöl finmalet
  • 3 dl vetemjöl
  • 4 dl filmjölk eller yoghurt
  • 1 tsk nejlika
  • 1/2 tsk ingefära
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 dl valnötter elle andra nötter 
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl  pumpakärnor
  • 1 dl russin
  • 1 tsk salt
  • ca 100 g torkad frukt t.ex dadlar, fikon och aprikoser
  • 1 dl olja
  • 1 dl mörk sirap 

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 170 grader.
  2. Mätt upp alla torra ingrediens i bunke. Grovhacka nötter och dela dem torkade frukter i mindre bitar  och blanda ner det med resten av torra ingredienser.
  3. Tillsätt yoghurt, sirap  och olja. Rör ihop allt till en kladdig jämn smet. 
  4. Häll smeten i en brödform 1,5 liter, klädd med bakplåtspapper och toppa med havreflingor, pumpakärnor och solrosfrö. 
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i 50-60 minuter. Ta ut bröden och låt svalna i formen.
  6. Förvara bröden i en plastpåse i rumstemperatur håller sig bra 4-5 dagar, går även bra att frysa in bröden. 
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00