ANNONS

Ett knaprigt och glutenfritt fröknäcke

/
Fröknecke 2

Ett knaprigt & glutenfritt fröknäckebröd

Fröknäcke är ett nyttigt och mättande, dessutom det är helt glutenfritt. Knäckebröd passar såklart vid alla tillfälle men nu under juletider älskar jag fröknäcke till julbordet och ostbrickan eller varför inte göra någon extra glad i jul genom att ge bort en färdig frömix.? det brukar jag göra och det uppskatas verkligen.

Fröknecke 4

Tips: Smaksätt med julkryddor som t.ex 1 tsk malen ingefära 1/2 tsk malen kanel blir super gott.

1 plåt (16 st)

Ingredienser:

  • 2 dl majsmjöl
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl solroskärnor
  • ½ dl chiafrö
  • 1 dl linfrön
  • 4 dl hett vatten
  • 1 dl oliv eller solrosolja
  • 1 tsk salt




Gör såhär:

  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  2. Häll i kokande vatten och olja, rör om allt. Låt stå i ca 15-20 minuter tills vattnet sjunkit in i fröna.
  3. Sätt ugnen på 160 grader. 
  4. Klä en plåt 30×40 cm med bakplåtspapper. 
  5. Häll ut smeten i plåten och kavla med en bakplåtspapper på. Dra bort sedan bakplåtspapper och skär i önskade stora rutor, toppa med lite flingsalt och mera frön om det önskas.
  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 1 timme. När 20 minuter är kvar av grädningstiden öppna ugnsluckan för att släpp ut fukt och stäng sedan igen. 
  7. Låt knäckebrödet stå kvar i ugnen i eftervärmen en stund.
  8. Låt knäckebrödet svalna helt på plåten. 
  9. Förvara knäckebrödet i en burk med lock på. 
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00