ANNONS

Saftig apelsin- och chokladkaka.

/
Apelsinkaka 3
Saftig apelsin- och chokladkaka 

En härlig smaka av apelsin och choklad bitar som bara smälter i munnen. Kombinationen av apelsin och choklad är en stor favorit hos både små som stora.

Dessutom är kakan superenkel att baka, dem flesta ingredienser har man hemma.

Apelsin kaka

10-12 bitar

Ingredienser:

  • 150 g smör, rumstempererad 
  • 3 st ägg
  • 2  dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 ½  dl vetemjöl
  • 1 apelsin, rivet skal
  • 1 dl apelsinjuicekoncentrat
  • 150 g mörk choklad, grovt hackad

Glasyr:

  • 2 dl florsocker 
  • 2-3 msk vatten eller pressad juice av apelsin 




Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 1,5 liter.
  3. Vispa smör, socker och vaniljsocker poröst. Tillsätt sedan ett ägg i taget och fortsätt att vispa till en fluffigt smet.
  4. Blanda de torra ingredienser mjöl, bakpulver och rivet apelsinskal.
  5. Rör försiktigt ner det i smeten, lite åt gången, varva med juicen.
  6. Grovhacka choklad och rör ner den i smeten.
  7. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 40-45 minuter. Känn med en provsticka, den ska komma ut torr. Låt kakan kallna.
  8.  Glasyr: Rör ihop pressad saft eller vatten med  florsocker. 
  9. Häll över kakan och ställ i kylen en stund.
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@zofias_kok
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00