ANNONS

Nutellatårta 

/
Nutella tårta

Nutellatårta 

Saftiga bottnar, krämig nutella fyllning, rostade hasselnötter och täckt med mjölkchoklad. En tårta för alla som älskar Nutella och hasselnötter.

Tårtan är inte alls så svår att gör, tårtbotten gör du i en långpanna som du sedan dela i tre.

Nutella tårta 2

10-12 bitar

Ingredienser:

botten

  • 4 ägg 
  • 2 dl strösocker 
  • 2 dl vetemjöl 
  • 1 dl potatismjöl 
  • 1 dl matolja 
  • 2 tsk bakpulver 
  • 2 tsk vaniljsocker 
  • 1 dl mjölk 

Fyllning:

  • 3 dl vispgrädde 
  • 300 färskost
  • 1 msk vaniljsocker 
  • 1 dl nutella 
  • 1 ½ dl florsocker 

Garnering :

  • 200 g mjölkchoklad 
  • 1 dl vispgrädde
  • ca 100 g hasselnötter, rostade & skalade
  • 1 tsk raps eller solrosolja   

Gör såhär: 

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Klä en långpanna 30×40 cm. med bakplåtspapper.
  2. Separera äggula från vita.
  3. Vispa äggula tillsammans med 1 dl av socker. Vispa tills det blir fluffig. 
  4. Vispa äggvita i en annan bunke. Vispa till ett skum, och tillsätt sedan resten av socker under vispningen. Vispa tills äggvitan bildar ett fast skum med mjuka toppar. Blanda ner äggulan i äggvita. 
  5. Blanda de torra ingredienser i en skål och sikta sedan ner i äggsmeten. Tillsätt olja, mjölk och vänd försiktig med en slickepott till en klumpfri smet. 
  6. Bred ut smeten jämnt i långpannan. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter. Ta ut och låt svalna helt. 
  7. Fyllning: Vispa vispgrädde, färskost, vaniljsocker och florsocker i en bunken. Vispa till en fast och krämig konsistens. Lägg hälften av fyllningen i en annan bunken och vispa in nutella.
  8. Montera tårtan: Dela kakan i tre lika delar, från del långa sida. 
  9. Lägg små bakplåtspapper runt serveringsfat (för att slippa kladd, som du sedan dra bort smidig). Lägg första botten på  faten och varva sedan med fyllningar. Upprepa tills du lagt på alla tre botten.
  10. Spackla runt om hela tårtan och låt den står i kylskåpet i ca 20 minuter.
  11. Chokladganache: Grovhacka chokladen och lägg i en värmetålig skål. Värm upp grädden i en kastrull och häll över chokladen. Blanda tills all choklad är smält. Tillsätt olja om rör om. Låt svalna lite i rumstemperatur. 
  12. Grovhacka hasselnötter (jag brukar köpa de färdig rostade) och strö över tårtan. Häll sedan över chokladganachen på hela tårtan och dra bort bakplåtspapper. Ställ i kylen minst 3-4 tim innan serveringen, tårtan smaka som bäst dagen efter. 
Nutella tårta 3
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00