ANNONS

Brylépudding

/
Brylépudding

Brylépudding med karamell

En av dem bästa desserter jag vet! Konsistensen är len och smaka mycket vanilj & karamell.

Brylépudding 2

Det här innehållet kan inte visas på grund av dina cookie-val. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.

Puddingen gräddas i ett vattenbad.

8-10 bitar

Ingredienser:

karamell

  • 2 dl strösocker 
  • ½ dl vatten

Brylépudding

  • 1 burk osötad kondenserad mjölk eller vanlig mjölk  (410 g)
  • 1 burk söt kondenserad mjölk (397 g) 
  • 4 ägg, rumstempererat  
  • 1 msk vaniljpasta eller 1 msk vaniljsocker 
  • 1 l varmvatten till gräddning 

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. mät upp socker och vatten i en kastrull. Koka upp tills socker karamelliseras och får en gyllenbrun färg. Häll sedan i formen (se video).
  3. Vispa ihop den sötad, osötad kondenserad mjölk, vaniljsocker och ägg. Häll sedan äggblandningen i formen genom en sil. Jag har använt en sockerkaksform 24 ca i diameter.
  4. Ställ formen i en djup form och häll försiktig vattnet i formen upp till halva av formarnas höjd och grädda i  vattenbad i nedre delen av ugnen 45–50 minuter.
  5. Ta ut låt svalna en lite stund. Lossa med en liten vass kniv utefter kanten innan puddingen och vänd upp och ner på ett serveringsfat. Ställ i kylen 1-2 tim. innan serveringen.  
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@zofias_kok
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00