ANNONS

Linsgryta med vitkål 

/
Linsgrytta

Linsgryta med vitkål 

En superenkel vegetarisk gryta som är perfekt att laga när det är dax att gör en kylskåpsrensning där hemma, som jag gjorde. Jag har valt att ha i lite hetta i men skulle ni inte gilla det skippa  chilipulver och chiliflakes

Servera grytan med bröd.

4 port

Ingredienser:

  • ca 300 g vitkål 
  • 2-3  morötter
  • 1 gul lök 
  • 1 röd paprika 
  • 2 dl röda linser 
  • 2-3 msk tomatpure 
  • 1 burk krossade tomater eller 3-4 st färska tomater 
  • 1 msk paprikapulver 
  • 2 grönsaksbuljong 
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk chilipulver (kan uteslutas)
  • salt & peppar, efter smak 
  • 5 dl vatten 
  • olja till stekning 

Gör såhär:

  1. Skär vitkålen i mindre bitar. Skala morötterna och skär dem i tunna skivor, skala löken och finhacka. Kärna ur paprikan och skär den i små bitar.
  2. Fräs löken i lite oljan i en kastrull. Tillsätt tomatpuré och stek några minuter.
  3. Tillsätt morötter, paprika och vitkål, låt dem fräsa en stund.
  4. Häll över linserna, krossade tomater  och rör om ordentligt, tillsätt kryddorna och buljongen. Häll över vatten. Låt grytan koka upp och sedan småputtra ca 10-15 minuter på medelvärme. 
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00