ANNONS

Toscaäpplen 

/
Ungbakat äpple

Ugnsbakade äppelhalvor täckt med knäckig toscasmet. Ljuvligt gott tillsammans med en kula vaniljglass.

Ingredienser:

  • 2-3 äpple 
  • 50 smör
  • 2 dl mandelspån
  • 1/2 dl socker
  • 1/2 dl ljus sirap
  • 2 msk vetemjöl

Gör såhär

  1. Sätt ugnen 200 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull. Ta bort från plattan, tillsätt mandelspån, strösocker, vetemjöl och sirap och rör ihop allt. Låt stå åt sidan.
  3. Halvera och kärna ur äpplena. Lägg äppelhalvorna på en plåt klädd med bakplåtspapper. 
  4. Fördela smeten på äpplena. 
  5. Baka äpplena i nedre delen av ugnen i ca 20 min eller tills de är helt mjuka och  toscasmeten är gyllene.
  6. Servera med vaniljglass medan äpplen är fortfarande varma och njut!
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@zofias_kok
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00