ANNONS

Inlagd rödkålssallad

/
Inlagt rödkål
Inlagd Rödkål

Inlagd rödkålssallad

Fantastiskt vacker och god inlagd rödkål. Passar till det mesta att servera till, perfekt att ha i kylen och ta fram när man känner sig sugen på något syrlig.

Tips: Du kan även smaksätta med vitlök eller någon örtkrydda eller chilifrukt.

Ingredienser:

  • 0,5 kg rödkål
  • 1 dl  ättiksprit 12%
  • 2 dl socker
  • 4 dl vatten
  • 0,5 dl salt

Gör såhär:

  1. Strimla rödkålen tunt.
  2. Koka upp alla ingredienserna till lagen. Låt svalna lite.
  3. Lägg kålen i en glasburk och häll på lagen och låt stå i rumstemperatur tills det kallnat helt.
  4. Ställ sedan buken med kålen i kylen i minst ett dygn före servering.
  5. Förvaras kålen i en glasburk med lock, håller sig minst en vecka.
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@zofias_kok
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00