ANNONS

Krämig tomatpasta

/
tomatpasata

Krämig tomatpasta

Den här krämiga tomatpastan svänger du ihop på nolltid och fantastisk god.

tomatpasata

4 port

Ingredienser:

  • 400 g spaghetti
  • 1 gul lök
  • 2-3 klyftor vitlök
  • 3-4 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater
  • 1 dl grädde
  • 1-2 msk japansk soja
  • 1 msk grön pesto
  • Färsk basilika
  • 1 grönsaksbuljong
  • 7-8 st soltorkade tomater i olja
  • salt & peppar
  • 4 msk olivolja till stekning

Till servering:

  • Parmesanost, riven
  • Basilika 

Gör såhär

  1. Finhacka lök och vitlök.
  2. Stek lök och vitlök i olivolja tills det blivit lite mjuka. Tillsätt tomatpuré och stek lite till. Tillsätt tomaterna, pesto och soltorkade tomater. Krydda med salt, peppar och smula ner buljongen. Låt koka ihop utan lock i ca 5 minuter. 
  3. Häll i grädden och koka lite till.
  4. Koka pastan i salt vatten  enligt tid på  förpackningen. Sila av pastan och häll ner i tomatsåsen. Tillsätt även ½ dl  pastavattnet i tomatsåsen.
  5. Servera med basilika och parmesan.
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00