ANNONS

Zucchinibiffar

/
bZucchiniiffar

Zucchinibiffar

Vegetariska zucchinibiffar som är så enkla att göra  och supergoda, passar nästan till allt och nu är det också säsong för zucchini då får man passa på att laga mat efter säsong.

Biffar

12 st biffar

Ingredienser:

  • 2 stora zucchini
  • 1-2 tsk chiliflakes
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • Salt & svartpeppar
  • 2 salladslök
  • Ca 1 dl olja till stekning
  • 1 tsk salt

Gör Såhär:

  1. Börja med att riva zucchini grovt på rivjärn. Salta och lägg på i en sill. Låt stå n
  2. 5-10 minuter och krama sedan ur så mycket vätska som det bara går.
  3. Hacka salladslöken fint. Lägg zucchini i en bunke, tillsätt samtliga ingredienser. Vispa ägg lite lätt i en skål och häll ner. Blanda allt till en jämn smet.
  4. Värm olja i en stekpanna. Klicka ut biffar med en matsked/glasskopa i flera omgångar och stek dem 2-3 min på varje sida eller tills dem får en fin stek ytan. Servera  med ris eller bulgur, sallad eller ät som dem är med en kall gräddfil.
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@zofias_kok
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00