ANNONS

Pastasallad med kyckling

/
Sallad

Pastasallad med  saftig ugnsstekt kycklinigfile.

En fräsch, matig och läckra sallader med saftig ugnsstekt kycklinigfile som går snabbt att laga och den kommer gillas av både små som stora. Salladen går jättebra att förbereda i förväg och ställa i kylen, men blanda inte ner dressingen det gör du precis innan serveringen.  

6 port

Ingredienser:

  • 250 g pasta, valfri 
  • ca 1 kg kycklingfiléer 
  • 2-3 msk japansk soja
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk senap, klassisk
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 nypa salt
  • saft av 1/2 citron 
  • Olivolja eller rapsolja 
Sallader tillbehör:
  • 100 g bladspenat
  • 100 ruccola
  • 50 gram blandad sallad (valfritt)  
  • 2 st salladslök 
  • 1 rödlök 
  • 1 mozzarella
  • 1/2 dl parmesan, riven 
  •  1 avokado 
  • ca 1 dl sojabönor 
  • 1/2  gurka 
  • 1 paprika
  • 200 g babytomater  
  • 1 dl jalapeno
Dressing:
  •  2-3 msk olivolja
  • 1  msk grön pesto
  • 2 msk rödvinäger  eller annan sort funka)
  • 2 msk honung (flytande) eller sirap 
  •  Citronsaft + skal av 1/2 citron 
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 nypa salt
  • 1 tsk örtsalt 
  • 1 tsk vitlökspulver eller 2 st vitlöksklyftor 
  • 1 msk torkad oregano
  • 2 vitlöksklyftor, pressad

Gör såhär:

  1. Börja med att blanda samtliga ingredienser till kycklingmarinaden i ett skål.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Gör några snitt på filéer och marinera, gnugga in marinaden ordentlig. 
  4. Lägg filéer i en ugnsform och stek  i ca 30- 35 minuter. Ta upp filéerna och låt svalna helt  innan du dela dem i tunna strimlor.
  5. Koka pastan enligt paketet. Häll av och skölj i kallt vatten.
  6. Dressing: Blanda samtliga ingredienser till dressingen i en skål  och ställ i kylen.  
  7.  Skala och hacka lök, salladslök. Skär tomat, gurka i mindre bitar.  Dela avokadon, och gröp ur den med en sked och skiva den tunt. 
  8. Lägg upp salladen och samtliga tillbehör i en stor skål. Fördela fileerna och ringla över dressingen. Blanda ihop allt innan serveringen.
sallad..
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00