ANNONS

Ugnsrostad färskpotatis med crème fraiche och löjrom

/
Potatis

Ugnsrostad färskpotatis med crème fraiche och löjrom. Vackert och galet gott i all sin enkelhet. 

4-6 port

Ingredienser:

  • 1 kg färskpotatis eller delikatess
  • 3-4 msk olivolja
  • 1 msk oregano torkad eller färsk
  • Svartpeppar
  • 1 krm flingsalt
  • ca 25 g smör

Topping:

  • 1 dl crème fraiche
  • 50 g löjrom
  • 2 msk citronsaft 
  • Salt & peppar 
  • 1 mak finhackad dill

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skölj och putsa potatisen. Skär bort eventuella fula delar (skalas inte). Låt potatis torta i en kökshandduk.
  3. Lägg potatis på en ugnsplåt med bakplåtspapper . Krydda och ringa med olja och hyvla smöret med en ostskiva på potatisen.
  4. Rosta potatisen i mitten av ugnen i 30-35 minuter. Vänd runt dem efter 15 minuter.
  5. Låt sedan potatis svalna helt.
  6. Vispa ihop crème fraiche, finhackad dill, citronsaft och smaka av med salt och peppar.
  7. Lägg på en klick  crème fraiche med en sked och löjrom. Garnera med  en liten dillkvist. 
Färskpotatai ,,
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@zofias_kok
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00