ANNONS

Smörgåstårta med rökt kalkon

/
Smörgåstårta

Smörgåstårta med en härligt krämig röra. Smörgåstårta är en stort favoriträtt inom min släkt, hemma i våran släkt bjuds smörgåstårta vid alla tillfällen allt från nyårsafton till kallas firade och midsomma.

Här är en enkelt smörgåstårta med två lager fyllning och täcks med färskostkräm. Garnera med  kalkon, gurka, tomat och läckra ärtskott som lyfte upp hela smörgåstårtan. Smörgåstårtan blir extra god när den har stått minst ett dygn i kylen och smakerna sätter sig och den blir saftig.

Smörgårtårta ,,

10-12 bitar

Ingredienser:

  • 2 pack Jubileumskaka  (6 halvor)
  • 6 ägg, hårdkokta
  • 200 g rökt kalkon
  • 2 dl majonnäs
  • 4 dl crème fraiche 34%
  • citronsaft av  1/2  citron 
  •  3 dl riven ost ( hushållsost går bra)
  •  6-7 st salt gurka ( finhackad )
  • Salt och peppar
  • 1 msk finhackad timjan




    Färskostkräm
  • 300 g Philadelphiaost 
  • 2 dl grädde

Garnering

  • 1 gurk
  • 100 g babytomater
  • 1 paket ärtskott
  • Några skivor citron
  •  200 g rökt kalkon
  • 180 g hamburgerkött ‘
  • Timja 

Gör såhär:

  1. Fyllning: Skala och hacka äggen, salt gurka, kalkon och lägg i en bunke. Tillsätt crème fraiche, majonäs, citronsaft och finhackad timjan. Smaka av med salt och peppar. Rör om alla.
  2.  Montera: Lägg två bröd halvor av på en serveringsfat. Bre på hälften av fyllningen. Lägg på andra delen  och bred resten av fyllning.
  3. Spackling: Vispa färskost och grädde till krämig konsistens. 
  4. Spackla tårtan med kräm på ovansidan och runt kanterna. 
  5. Ställ tårtan kallt, gardera någon timme innan att serveringen.
  6. Garneringen. Dela citron i skivor, halvera tomater och  skiva gurka med en osthyvel på längd. Rulla in kalkon och hamburgerkött till en ros (se video).
  7. Ställ smörgåstårta kallt.
Smörstårta ...
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@zofias_kok
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00