ANNONS

Frozen Blåbärscheesecake

/
Blåber

Blåbärscheesecake

Cheesecake är ett perfekt dessert att förbereda dagen innan ställa i frysen och tina sedan i kylen långsam. Dekorera med blåbär och ätbara blommor innan serveringen. 

10-12 bitar

Ingredienser:

Botten

  • ca 20 st digestivekex
  • 100 g smör

Fyllning

  • 300 g färskost ( philadelphiaost)
  • 1 påsar vego gel eller 2 st gelatinblad
  • 2,5 dl florsocker
  • Saft av 1 citron
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl  frysta blåbär eller färska



    Garnering

  • 2,5 dl frysta blåbär 
  • 2 msk florsocker 
  • 2-3 msk saft av lime

Gör såhär:

Botten: Klä en form 24 ca i diameter med bakplåtspapper. Klär även kanten av formen lägst upp.

Smula kexen fint, i en matberedare eller genom att lägga kexen  i en plastpåse, knyta och kavla påsen, det går lika bra.

Smält smöret i en kastrull eller eller mikro. Häll över kex smulorna och blanda ordentligt och tryck ut massan i formen. Använd baksidan av en sked för att få en jämn botten. Låt botten vila i kylen medan du gör fyllningen.

Fyllning:

Om du ska använda gelatin- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5-10 mintert. krama sedan vattnet ur gelatinbladen och låt smälta i den varma citron saften. Låt sedan svalna.

Häll färskost, vispgrädde, florsocker och vaniljsocker i en stor bunke och vispa till en krämig smet (ganska fast).

Vegegel: Pressa citronen och blanda med vegegel. Värm upp under omrörning tills den börja tjocknar. Låt sedan svalna.

Vänd ner de frysta blåbär i färskost och rör om (färgen  kan variera det beror på viken sort blåbär du använder).

Häll cheesecake smeten över kexsmulor. Ställ i frysen för att stelna minst 4 timmar  (tina cheesecake i kylen innan serveringen).

Garnering: Lägg de tinade blåbären i en skål, pressa citronjuice 

När fyllningen har stelnat, ta cheesecake ur formen och lägg den på ett serveringsfat.

Servera med tinade blåbär strax innan serveringen.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@zofias_kok
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00