ANNONS

Chocolate chip cookies

/
cokis,,

Chocolate chip cookies amerikansk klassiker sega i kanter och lite mjuka i mitten. En av mina mest berömda kakor, jag förstår varför för de är vansinnig goda! 

cokis

Tips: För att få smöret mjuk-  använd en osthyveln och hyvla tunna skivor den blir perfekt som rumsvarmt smör.

16 st stora kakor

Ingredienser:

  • 4 dl vetemjöl
  • 200 g smör, rumstempererat
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 dl farinsocker
  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • 1/2 tsk bikarbonat 
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa  salt
  • 1 ½  dl mörk chokladknappar eller 200 g grovhackad choklad
  • 1 ½ vit chokladknappar 




Gör såhär:

  1. Ta fram smöret och låt stå i rumstemperatur så den blir mjuk (har du bråttom, använd en osthyvel och hyvla tunna skivor av smör).
  1. Vispa smör med farinsocker, strösocker och vaniljsocker krämigt. Tillsätt ägg och fortsätt att vispa tills smeten går ihop. 
  1. Tillsätt sedan de torra ingredienser (förutom chokladen) och arbeta in  till en smidig kakdeg. 
  1. Dela degen i två dela om du ska både mörk och vit choklad. Tillsätt chokladknapparna (svara ½ dl av varje choklad) och arbeta in de degen. 
  1. Rulla in degen i plastfolie (rulla in till en tjockt korv) och ställ i kylen ca 30 minuter.
  1. Värm upp ugnen på 200 grader. 
  1. Ta ut degen ur kylskåpen. Dra isär bollar så att de blir lite slarviga bullar och lägg de på en plåt med bakplåtspappret, ha ganska stora mellanrum,  jag fick 8 st. på varje plåt. 
  1. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 10-12 minuter. 
  1. Lägg på resterande chokladknappar medan kakorna är fortfarande varma. Låt svalna på plåten helt innan du flytta över kakor.
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00