ANNONS

Laxsoppa med asiatiska smaker

/

Asiatisk

,

Fisk

,


Kokosmjölk och röd curry är en fantastiskt kombination. Currypasta kan minskas eller ha i mera, det beror på hur mycket hetta och smak du vill ha i soppan.Nu är det är sommar säsong har man oftast färska örter hemma, men har du inte hemma så går de lika bra med frysta eller torkade.   6 portioner


Ingredienser

  • 500 g laxfilé
  • Ca 400 g potatis
  • 2 lagom stor morötter
  • 1 lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1,5 msk currypasta, röd
  • 0,5 tsk chilipulver
  • 1 knippe färska kryddor, ( persilja & gräslök)
  • 2 burkar kokosmjölk ( 400 ml )
  • 4 dl vatten
  • 2 st fiskbuljongtärning
  • 1 nypa salt
  • Svartpeppar efter smak
  • Saft av 1 citron

Gör så här

  1. Skär laxen i tärningar. Skala och hacka löken och vitlök. Skala och skär potatis och morötter i små bitar.
  2. Fräs lök, vitlök, potatis och morötter i olja tillsammans med currypastan och chilipulver.
  3. Häll i kokosmjölk, 4 dl vatten, smulad buljongtärning och 1 msk vitvinsvinäger. Låt koka ihop ca 10 min eller till potatis är färdig kokta.
  4. Lägg ner laxen i soppan och örter. Smaka av med salt och peppar. Låt koka i ca 5 minuten ( laxen ska inte kokas för länge). Pressad citronsaft och servera soppans varm.
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00