Laxsoppa med asiatiska smaker


Kokosmjölk och röd curry är en fantastiskt kombination. Currypasta kan minskas eller ha i mera, det beror på hur mycket hetta och smak du vill ha i soppan.Nu är det är sommar säsong har man oftast färska örter hemma, men har du inte hemma så går de lika bra med frysta eller torkade. 6 portioner
Ingredienser
- 500 g laxfilé
- Ca 400 g potatis
- 2 lagom stor morötter
- 1 lök
- 3 vitlöksklyftor
- 1,5 msk currypasta, röd
- 0,5 tsk chilipulver
- 1 knippe färska kryddor, ( persilja & gräslök)
- 2 burkar kokosmjölk ( 400 ml )
- 4 dl vatten
- 2 st fiskbuljongtärning
- 1 nypa salt
- Svartpeppar efter smak
- Saft av 1 citron
Gör så här
- Skär laxen i tärningar. Skala och hacka löken och vitlök. Skala och skär potatis och morötter i små bitar.
- Fräs lök, vitlök, potatis och morötter i olja tillsammans med currypastan och chilipulver.
- Häll i kokosmjölk, 4 dl vatten, smulad buljongtärning och 1 msk vitvinsvinäger. Låt koka ihop ca 10 min eller till potatis är färdig kokta.
- Lägg ner laxen i soppan och örter. Smaka av med salt och peppar. Låt koka i ca 5 minuten ( laxen ska inte kokas för länge). Pressad citronsaft och servera soppans varm.