ANNONS

Yakiniku

/


Yakiniku är ett japanskt rätt som går hem hos många, och superenkel att laga. Passar både till vardags som till festligare middagar. Det tar ca 30-35 minuter att laga denna fantastiska goda rätten och jag lovar du kommer att göra succé där hemma.

Det här innehållet kan inte visas på grund av dina cookie-val. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.

4-5 portioner

Ingredienser:
  • 500 g lövbiff
  • 1/2 purjolök ( gärna den gröna sidan)
  • 3 st vitlöksklyftor, rivna
  • 1/2 dl Sweet chilisås
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 msk honung
  • 0,5 dl japansk soja
  • 1 msk ingefära, fin riven
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kalvfond eller köttbuljong
  • Ca 1/2 chilifrukt
  • 1 dl teriyakisås
  • 2 tsk sesamfröTopping:
  • sesamfrö
  • persilja
  • chilifrukt

Gör såhär:

  1. Börja med att blanda samtliga ingredienser till marinaden (förutom purjolök och vatten).
  2. Strimla lövbiffen ganska tunt och blanda med marinaden.
  3. Hetta upp en djup stekpanna/kastrull med olja. Stek köttet med såsen på hög värme i ca 4-5 min. Tillsätt vatten.
  4.  Hacka purjolök, strö över ( kötten blir lätt segt om det steks för länge). När köttet har en fin stekyta stäng av värme. Låt sedan dra en stund.
  5. Toppa med persilja och sesamfrö. Servera med nykokt ris.
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00