ANNONS

Jordgubbstiramisu

/

Tårtor

,


  1. Jordgubbstiramisu är superenkel och fantastisk gott, tar ca 30  minuter att fixa en sån här lyxig jordgubbstiramisu.

10 bitar

Ingredienser:

  • 2 pack. savoiardi kex ( 2×200 g)
  • 500 g mascarpone
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl florsocker

Jordgubbssås:

  • 1 dl koncentrerad jordgubbssaft
  • 2,5 dl vatten
  •  Saft av 1 citron
  • 1 liter färska jordgubbar eller ca 250 g frysta
  • 1 msk florsocker

Gör så här:

  1. Lägg mascarpone, grädde, florsocker i en bunke. Vispa med elvisp till en fluffig kräm.
  2. Jordgubbssås: Skölj och snoppa jordgubbarna  (tina om  dem om dem är frysta). Mixa jordgubbar, florsocker och pressad citronsaft till en slät pure. (spara en del till garneringen).
  3. Blanda ut saften med vatten. Tillsätt citronjuice och häll i en djup skål.
  4. Doppa kexen hastigt i saften och lägg sedan på en serverings bricka/fat.
  5. Fyll en spritspåse med mascarponekräm och spritsa på kexen. Ringla över jordgubbs såsen. Upprepa sedan proceduren på samma sätt.
  6. Dekorera med jordgubbar och garnera med blommor (blommor är ätbara).
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00