ANNONS

Vispad pannacota-paj

/

Pajer

,
Du tänker säkert varför ska hon vispa pannacotta när man kan bara hälla den direkt i formen? Ja! Det kan kan absolut gör, men jag tycke det blir  snyggt att vispa och sedan spritsa  t.ex. på pajer, tårtor och mycket mer..
Ingredienser:

Pajskalet:

  • 16 st digestivekex
  • 75 g smör, smält

Pannacotta

  • 1 påse vegegel (dr oetker )
  • 4 dl vispgrädde 40%
  • 0,5 dl  strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 st. lime saft + skal utav en lime

Dekorera3 st passionsfrukt

Gör såhär:
  1. Börja med att koka pannacotta. Häll grädde och socker i en kastrull koka på svag värme tills sockret har löst sig, Dra åt sida.
  1. Tillsätt pressad limesaft och riven limeskal och låt stå en lite stunt så att smaker kommer in. Sila sedan pannacotta genom en sil i en skål och ställ i kylen för att stelna, tar ca 2 timmar.
  1. Pajskal: Mixa kexen till ett fint smul i mixer eller matberedare. Smält smöret och blanda ihop med kexen.
  1. Tryck tu kexsmulor i botten på en pajform med löstagbar botten 24 cm i diameter. Låt stå i kylen 5-10 min.
  1. Vispar pannacotta med elvisp till en fast konstens, fyll pannacotta-vispet i en spritspåse och spritsa önskade moster på din paj.
  1. Dekorera med passionsfrukt och lim skal.
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00