ANNONS

Rafaello cheesecake

/

Cheesecake

,

Tårtor

,

Rafaelle cheesecake

Raffaellobollar många känner till som säljs oftast under jultiden och nyår. Och tänk dig en hel cheesecake av raffaello! Kombination av lätta, spröda kex, en krämig fyllning, rostade mandlar och kokos, lätt beroendeframkallande. Jag kan aldrig få nog av denna cheesecake. 

Det här innehållet kan inte visas på grund av dina cookie-val. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.

8-10 bitar

Ingredienser

       Brotten

  • 200 g vaniljrån
  • 2 msk kokosolja eller 20 g smält smör
  •  ca 1 dl sötmandlar




Fyllning:

  • 300 g färskost t.ex Philadelphiaost
  • 2 dl kokosflingor
  • 200 g vit choklad
  • 1 tsk vaniljextrakt eller 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl kondenserad mjölk
  • Ca 150 g rostade & grovt hackade sötmandlar

Garnering:
  • 0,5 dl kokosflingor
  • 8 st Raffaello bollar
  •  50 g vit choklad



  • Gör såhär:
  1. Klä en springform 22 cm i diameter med bakplåtspapper både botten och sidor av formen.
  2.  Mixa vaniljrån, mandlar i en matberedare. Tillsätt kokosolja och mixa lite till.
  3. Tryck ut massan i springform. Ställ i frysen under tiden du förbereder fyllningen.
  4. Hacka chokladen i mindre bitar. Smält över ett vattenbad eller mikron i en halv minut i taget och rör om tills chokladen har smält helt. Låt sedan chokladen svalna.
  5. Vispa ihop färskost och vispgrädde krämigt med en elvisp på medelhastighet till en fast konsistens. Blanda i den smälta chokladen, kondenserad mjölk, kokosflingor och vänd försiktigt med en slickepott till allt har gått ihop.
  6. Ta ut formen ur frysen och häll hälften av smeten i formen. Grovhacka mandeln och strö över. Häll i resten av cheesecake smeten jämt. 
  7. Strö över kokosflingor, lägg på Raffaellobollar och vit choklad, som du enkel hyvlar med en osthyveln till breda flaggor.
  8. Ställ cheesecake i kylskåpet och låt stelna minst 1-2
    timmar. Går även bra att frysa cheesecake sedan tina i kylen några timmar innan serveringen.

Följ mig på Instagram!

@zofias_kok
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00