ANNONS

Mustig tomatsås med vitlök och basilika

/

Tillbehör

,

Mustig tomatsås med vitlök och basilika

Grundrecept på tomatsås. Passar perfekt som t.ex. pasta, pizza mm.

En tomatsås ska smaka mycket vitlök, basilika och lite hetta.

ingredienser:

  • 3-4 msk tomatpuré
  • 4 vitlöksklyftor, finhackad
  • En näve färsk basilika, hackad
  • 1 burk krossade tomater (400 g)
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • 1 röd chili
  • Svartpeppar, nymalen
  • 1/2 grönsaksbuljong
  • 2 tsk strösocker
  1. Hacka vitlök fint, basilika och chili.
  2. Häll krossade tomater i en kastrull, tillsätt basilika chili, tomatpuré, olivolja, salt och peppar. Rör ihop allt.
  3. Låt tomatsås koka ihop på svag värme med lock på till en tjock sås ca 50-55 minuter. Rör om då och då.
  4. Tomatsåsen ska vara riktig tjock och mustigt.
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00