ANNONS
PersonuppgifterCookies

Chokladbars med cashewnötssmör

/

Chokladbars med cashewnötssmör

Att göra egna bars är både enkelt och blir riktigt gott. Dessa bars med chokladsmak och cashewnötssmör. Perfekt att ha i kylen när du behöver lite snabb och extra energi.

6 st bars 

Ingredienser:
  • 3 dl havregryn 
  • 1,5 dl hasselnöts-mjöl
  • 1 msk kokosolja 
  • 1 dl cashewnötssmör
  • 1 nypa salt 
  • 1 tsk vaniljsocker 

Garnering:

  • 150 g mörk choklad 
  • 1 tsk matolja
  • kokosflingor 
  • Choklad, finhackad   

Gör så här:

  1. Mixa havregryn fint i en matberedare. Tillsätt, hasselnöts-mjöl, kokosolja, cashewnöts-smör, salt och vaniljsocker. Blanda allt till en massa. Forma till 6 st  bars och ställ sedan i kylen i ca 30-45 minuter. 
  2. Hacka chokladen i mindre bitar och smält i mikro eller över ett vattenbad. Tillsätt olja och rör om. Låt chokladen svalna en lite stund.
  3. Doppa bars-bitar i choklad och toppa med krossade choklad bitar och kokosflingor.
  4. Förvaras i kyl för bästa konsistens.
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Brioche-hamburgerbröd

/

Brioche-hamburgerbröd

Med den här receptet kommer du att lyckas med din brioche-hamburgerbröd. Brödet blir så mjuk och fluffig, exakt som en brioche-bröd ska vara!

12  st

Ingredienser:

  • 50 g smör
  • 1 dl vatten
  • 2 dl mjölk
  • 25 g färsk jäst 
  • 2 msk socker
  • 1 ägg
  • 7,5 dl vetemjöl special
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg till pensling 

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken, vatten och rör om. Värm till 37 grader.
  2. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vätskan och rör om tills jästen löst upp sig. Blanda ner ägget. Tillsätt salt och arbeta in mjölet, lite åt gången. Knåda sedan degen 10 minuter i bakmaskin, eller några minuter extra om du ska baka degen för hand (degen ska vara glansig och elastisk). Täck med en plastfolie och låt jäsa 50 minuter
  3. Ta upp degen på en mjölad bakbord och dela i lika stora delar. Rulla till bollar.
  4. Lägg på en bakpappersklädd plåt. Lägg över en bakduk och låt jäsa 30-40 minuter.
  5. Sätt ugnen på 225 grader.
  6.  Pensla bröden med uppvispat ägg.
  7. Grädda i mitten av ugnen ca 10-12 minuter eller tills bröden har fått en fin gyllenbrun färg.
  8. Ta ut och pensla med lite smält smör, medan brödet är fortfarande varm.
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

kantarelltoast 

/

Kantarelltoast 

Kantareller är ju så gott speciellt på en rostadtoast! Perfekt som förrätt, eller lätt middag. Mums!

4 st 

Ingredienser:

  • 150 g kantareller
  • 2 vitlöksklyfta
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa svartpeppar
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 2 msk créme fraiche
  • Lite riven parmesan
  • 1 msk hackad persilja
  • Balsamvinäger

Gör så här:

  1. Stek kantarellerna i torr stekpanna.
  2. Hacka vitlök och lök. Bryn i en klick smör tillsammans med kantareller, peppar och salta.
  3. Rosta brödet i en pannan med olja.
  4. Bre en på Creme fraiche brödet och lägg på kantarellerna, toppa med riven parmesan och ringla med lite balsamvinäger.
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00