ANNONS

Pastasallad med kyckling

/
Sallad

Pastasallad med  saftig ugnsstekt kycklinigfile.

En fräsch, matig och läckra sallader med saftig ugnsstekt kycklinigfile som går snabbt att laga och den kommer gillas av både små som stora. Salladen går jättebra att förbereda i förväg och ställa i kylen, men blanda inte ner dressingen det gör du precis innan serveringen.  

6 port

Ingredienser:

  • 250 g pasta, valfri 
  • ca 1 kg kycklingfiléer 
  • 2-3 msk japansk soja
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk senap, klassisk
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 nypa salt
  • saft av 1/2 citron 
  • Olivolja eller rapsolja 
Sallader tillbehör:
  • 100 g bladspenat
  • 100 ruccola
  • 50 gram blandad sallad (valfritt)  
  • 2 st salladslök 
  • 1 rödlök 
  • 1 mozzarella
  • 1/2 dl parmesan, riven 
  •  1 avokado 
  • ca 1 dl sojabönor 
  • 1/2  gurka 
  • 1 paprika
  • 200 g babytomater  
  • 1 dl jalapeno
Dressing:
  •  2-3 msk olivolja
  • 1  msk grön pesto
  • 2 msk rödvinäger  eller annan sort funka)
  • 2 msk honung (flytande) eller sirap 
  •  Citronsaft + skal av 1/2 citron 
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 nypa salt
  • 1 tsk örtsalt 
  • 1 tsk vitlökspulver eller 2 st vitlöksklyftor 
  • 1 msk torkad oregano
  • 2 vitlöksklyftor, pressad

Gör såhär:

  1. Börja med att blanda samtliga ingredienser till kycklingmarinaden i ett skål.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Gör några snitt på filéer och marinera, gnugga in marinaden ordentlig. 
  4. Lägg filéer i en ugnsform och stek  i ca 30- 35 minuter. Ta upp filéerna och låt svalna helt  innan du dela dem i tunna strimlor.
  5. Koka pastan enligt paketet. Häll av och skölj i kallt vatten.
  6. Dressing: Blanda samtliga ingredienser till dressingen i en skål  och ställ i kylen.  
  7.  Skala och hacka lök, salladslök. Skär tomat, gurka i mindre bitar.  Dela avokadon, och gröp ur den med en sked och skiva den tunt. 
  8. Lägg upp salladen och samtliga tillbehör i en stor skål. Fördela fileerna och ringla över dressingen. Blanda ihop allt innan serveringen.
sallad..
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Ugnsrostad färskpotatis med crème fraiche och löjrom

/
Potatis

Ugnsrostad färskpotatis med crème fraiche och löjrom. Vackert och galet gott i all sin enkelhet. 

4-6 port

Ingredienser:

  • 1 kg färskpotatis eller delikatess
  • 3-4 msk olivolja
  • 1 msk oregano torkad eller färsk
  • Svartpeppar
  • 1 krm flingsalt
  • ca 25 g smör

Topping:

  • 1 dl crème fraiche
  • 50 g löjrom
  • 2 msk citronsaft 
  • Salt & peppar 
  • 1 mak finhackad dill

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skölj och putsa potatisen. Skär bort eventuella fula delar (skalas inte). Låt potatis torta i en kökshandduk.
  3. Lägg potatis på en ugnsplåt med bakplåtspapper . Krydda och ringa med olja och hyvla smöret med en ostskiva på potatisen.
  4. Rosta potatisen i mitten av ugnen i 30-35 minuter. Vänd runt dem efter 15 minuter.
  5. Låt sedan potatis svalna helt.
  6. Vispa ihop crème fraiche, finhackad dill, citronsaft och smaka av med salt och peppar.
  7. Lägg på en klick  crème fraiche med en sked och löjrom. Garnera med  en liten dillkvist. 
Färskpotatai ,,
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Smörgåstårta med rökt kalkon

/
Smörgåstårta

Smörgåstårta med en härligt krämig röra. Smörgåstårta är en stort favoriträtt inom min släkt, hemma i våran släkt bjuds smörgåstårta vid alla tillfällen allt från nyårsafton till kallas firade och midsomma.

Här är en enkelt smörgåstårta med två lager fyllning och täcks med färskostkräm. Garnera med  kalkon, gurka, tomat och läckra ärtskott som lyfte upp hela smörgåstårtan. Smörgåstårtan blir extra god när den har stått minst ett dygn i kylen och smakerna sätter sig och den blir saftig.

Smörgårtårta ,,

10-12 bitar

Ingredienser:

  • 2 pack Jubileumskaka  (6 halvor)
  • 6 ägg, hårdkokta
  • 200 g rökt kalkon
  • 2 dl majonnäs
  • 4 dl crème fraiche 34%
  • citronsaft av  1/2  citron 
  •  dl riven ost ( hushållsost går bra)
  •  6-7 st salt gurka ( finhackad )
  • Salt och peppar
  • 1 msk finhackad timjan




    Färskostkräm
  • 300 g Philadelphiaost 
  • 2 dl grädde

Garnering

  • 1 gurk
  • 100 g babytomater
  • 1 paket ärtskott
  • Några skivor citron
  •  200 g rökt kalkon
  • 180 g hamburgerkött ‘
  • Timja 

Gör såhär:

  1. Fyllning: Skala och hacka äggen, salt gurka, kalkon och lägg i en bunke. Tillsätt crème fraiche, majonäs, citronsaft och finhackad timjan. Smaka av med salt och peppar. Rör om alla.
  2.  Montera: Lägg två bröd halvor av på en serveringsfat. Bre på hälften av fyllningen. Lägg på andra delen  och bred resten av fyllning.
  3. Spackling: Vispa färskost och grädde till krämig konsistens. 
  4. Spackla tårtan med kräm på ovansidan och runt kanterna. 
  5. Ställ tårtan kallt, gardera någon timme innan att serveringen.
  6. Garneringen. Dela citron i skivor, halver tomater och  skiva gurka med en osthyvel på längd. Rulla in kalkon och hamburgerkött till en ros (se video).
  7. Ställ smörgåstårta kallt.
Smörstårta ...
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00