ANNONS

Laxpasta i en krämig sås med spenat och soltorkade tomater

/
Laxpasata

Laxpasta i en krämig sås med spenat & soltorkade tomater

Lättlagad och fantastiskt god recept på lax med spenat och soltorkade tomater i en krämig sås. Enkel, snabbt och supergott. Passar bra att servera till pasta.

4 porto

Ingredienser:

  • ca 200g  laxfiléer
  • 1 gul lök
  • 3 st vitlöksklyfta 
  • 8-10 st soltorkade tomater (i olja)
  • ca 100 g färsk babyspenat 
  • 3 dl matlagningsgrädde 15%
  • 2 msk creme bonjour (vitlök smak)
  • 1 msk tomatpuré
  • salt efter smak
  • svartpeppar efter smak
  • olivolja till stekning
  • citronsaft av en 1/2 citron

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen 180 grader
  2. Lägg laxen i en smord ugnssäker form, salta och peppra lite lätt. Ugnsbaka laxen i ca 20 minuter.
  3. Skal och finhacka lök, vitlök. Fräs i en stekpanna i några minuter. Tillsätt tomatpuré, soltorkade tomater (hacka i mindre bitar soltorkade). Låt fräsa en stund.
  4. Tillsätt matlagningsgrädde, créme bonjour och låt sedan puttra 2-3 minuter. Smaka av med salt och peppar. 
  5. Lägg i spenaten i såsen och blanda runt. Lägg sedan ungbakd laxen i såsen och blanda ihop allt. Låt det puttra i 2 minuter.
  6. Koka valfri pasta enligt förpackningsanvisning och servera.
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Bakad cheesecake med dulce de leche

/
dulce de lech cheesekace
Bakad cheesecake med dulce de leche & valnötter

Krämig och lyxi cheesecake med dulce de lech och knapriga, lätt rostade valnötter. Smak helt magiskt god!

dulce de lech cheesekace 3

Viktigt -att alla ingredienser är rumstempererade som färskost och ägg. 
Den här cheesecake bakas i ungen på lågt värme och Cheesecaken smakar bäst dagen efter.

8-10 bitar

Ingredienser:

  • 1 pak Biscoff kex ( 250 g) eller digestivekex 
  • 100  g smör
  • 2 st ägg 
  • 1 äggula
  • 1 dl farinsocker 
  • 1 nypa salt
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 400 g  färskost t.ex. Philadelphia
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ½ burk dulce de leche (karamelliserad mjölk )

Garnering

  • ca 2 dl hackade valmötet
  • ½ burk dulce de leche (karamelliserad mjölk )

 Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Kläd en springform ca 24 cm i diameter med bakplåtspapper under och på sidorna av formen, smörj kanterna med smält smör innan.
  3. Mixa kexen i en matberedare kexen till fina smulor. Smält smöret och blanda med kexen till en massa.
  4. Tryck sedan ut smula-massa i formen. Förgrädda skalet i mitten av ugnen ca 10 minuter. Låt sedan svalna.
  5. Sänk ugnsvärme till 150 grader.
  6. Vispa färskost sockret, vaniljsocker, vetemjöl och  ½ burk dulce de leche. Tillsätt ett ägg i taget och vispa allt på låg hastighet till en är jämn smet.
  7. Häll sedan smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 35-40 minuter.
  8. Stäng av ugnsvärme och låt cheesecaken stå i eftervärmen i ytterligare 30 minuter (på så sätt minskas risken för att cheesecake inte ska spricka). 
  9.  Låt cheesecaken svalna helt. Ställ sedan in den i kylskåpet. Låt gärna stå i kylskåpet i minst 4-6  timmar eller över natten, så att den stelnar ordentligt och blir krämig.
  10. Rosta valnötter i en torr stekpanna på låg värme tills dem får lite färg. Låt svalna en stund.
  11. Grovhacka nötterna. Värm upp dulce de lech i en kastrull och låt svalna lite.
  12. Lägg hackade nötter över cheesecake och ringla sedan över dulce de lech. Servera och njut!
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Spenat paj med fetaost, jalapeños-och västerbottensost

/
spenat paj

Spenat paj med fetaost, jalapeños och västerbottensost. Frasigt pajskal och en krämig ostfyllning och jalapeños ger en härlig hetta som påminner mig lite och chili cheese. 

Jag har gjort egen pajdeg men det går lika bra med färdigköpt som finns i kyldisken.

Pmenat jag3

4 port

Ingredienser:

Pajdeg:

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g kallt smör
  • 1 tsk salt
  • 3-4 msk kallt vatten

Pajfyllning:

  • 1 gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • Salt & peppar
  • 200 g fetaost, gärna en krämig sort
  • 150 g färsk babyspenat eller tinad fryst 
  • Ca 3 dl riven ost, jag har använt västerbottenost
  • 2 ägg
  • 1 dl inlagda jalapeños
  • 2 dl Creme fraiche

Gör såhär:

  1. Pajskal: Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen, för hand eller i matberedare. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper till en rund platta och tryck ut den i en pajform 24 cm i diameter.
  2. Nagga med en gaffel och ställ i kylskåpet ca 10 min.
  3. Sätt ugnen på 225 grader
  4. Täck aluminiumfolie remsa runt kanten för att inte pajkanter ta färg snabbt. Förgrädda pajskalet ca 7-10 minuter.
  5. Fyllning: Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i en stekpanna med olja några min.
  6. Hacka spenaten lite grovt och lägg i en bunke. Blanda ner löken, jalapeños och fetaost. Salt & peppar. Vispa ägg och Creme fraiche. Smaka av med salt och peppar.
  7. Ta ut pajskalet och ta bort aluminiumfolie remsor.
  8. Fördela spenat-blandningen. Häll över äggsmeten. Fördela osten och grädda i nedre delen av ugnen, ca 20-25 minuter, tills pajen och osten fått färg.
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00