ANNONS

Hemmagjord daimglass

/
Daimglass

Hemmagjord daimglass

Hemmagjord daimglass på endast 3 ingredienser, och utan glassmaskin såklart!

Ni kommer inte misslyckas med den här receptet, så enkel och gott. Och man kan variera med olika smaker om man inte skulle gilla daim.

Daimglass2

Ca 1 l glass 

Ingredienser:
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 burk sötad kondenserad mjölk ( 380g )
  • 3 dubbeldaim ( dubbla)
  • ca 1 dl kolasås ( jag har använt köpt på tub)

Gör så här:

  1. Vispa grädden fluffig, tills den bildar toppar. 
  2. Tillsätt kondenserade mjölken och vänd ihop med den med en slickepott. 
  3. Hacka daimen i mindre bitar och blanda  ner i skålen (spara lite av daimen), vänd om försiktig.
  4. Häll glassmeten i en bakform 1l. Toppa med kolasåsen och daim. Plasta och ställer in den i frysen. Den  tar ca 4 timmar  för att glassen ska frysa. 
  5. Ta fram glassen några minuter innan servering.
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Färskpotatissallad med grillade grönsaker

/
Potatis med grilade grönsker
Färskpotatissallad med grillade grönsaker

Färskpotatissallad med grillade grönsaker. Toppad med dill-crème fraiche, brynt smör och hasselnötter. Smaka magiskt! Detta måste ni bara testa till midsommarbuffe.

Potatis med grillade grönsaker 3

4 port

Ingredienser:

  • 1 kg färskpotatis eller delikatess
  • Krm svartpeppar
  • 1 krm flingsalt
  • 3-4 msk olivolja
  • 3 dl crème fraiche naturell
  • 1-2 finhackad dill 
  • 1-2 msk citronsaft
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm salt
  • 1 msk majonäs

Tillbehör:

  • 300 g sparris 
  • 1 lagom stor zucchini 

Topping:

  • 50 g smör 
  • Ca ½ dl hasselnötter, rostade 
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj potatis och lägg i en ugnsform. Salta och peppra efter smak och tillsätt olja.Rosta potatisen i mitten av ugnen i 30-35 minuter eller tills potatisen har fått fin gyllenbrun färg.
  3.  Skär  av den hårda träiga delen av på sparrisen. Dela zucchini i mindre delar. Grillad eller stek sparris och zucchini. Ta upp och låt svalna.
  4. Vispa ihop crème fraiche, majo, finhackad dill, citronsaft och smaka av med salt och peppar.
  5. Ta ut den rostade potatisen och lägg på en serveringsfat. Låt svalna en stund.
  6. Tillsätt sparris, zucchini och lägg på en klick crème fraiches med en sked. 
  7. Brynt smör: Smält smöret i en kastrull. Låt smöret bubbla upp ordentligt. Sväng runt kastrullen några gånger så att värmen fördelas jämnt. Efter 1-2 minuter börjar smöret färgas gyllenbrunt. Dra kastrullen åt sidan när smöret blir sluta bubbla  och doftar nötaktig.
  8. Ringla över den brynta smöret över potatissallad och topp med rostade hasselnötter. Servera direkt och njut!
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Pavlova med diam

/
pavlova med diam
Pavlova med diam 

Frasig marängtårta med fluffig grädde, knaprig diam och färska jordgubbar är som en dröm dessert till sommaren.

Pavlova med daim 3

Marängbotten kan du förbereda i förväg flera dagar innan och förvara i rummstemperatu och montera precis strax innan serveringen.

Ingredienser:

Marängbotten:

  • 4 äggvitor 
  • 2,5 dl strösocker 
  • 1 nypa salt 
  • 1 tsk ättiksprit 12 %

Fyllning

  • 3 dl vispgrädde
  • 2 tsk vaniljsocker 
  • 2x 56 g daim 

Ganering:

  • 250 g jordgubbar
  • 100 g blåbär 

Gör så här:

  1. Marängbotten: Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Vispa äggvitorna tillsammans med saltet långsamt först till en skum.
  3. Tillsätt ättika och vispa ytterligare någon minut.
  4. Tillsätt sedan sockret lite i taget och vispa lite kraftigare tills äggvitan blivit  fast och blankt. 
  5. Klicka ut marängen på bakplåtspapper i en ugnsform 38 x 27 cm.
  6.  med höga kanter i ett jämnt lager. 
  7. Grädda marängbotten i ca 30-35 minuter. Stäng sedan av ugnen och låt marängen vila i ugnen i ca 20 minuter.
  8. Ta ut marängbotten och låt svalna helt.
  9. Dela marängen i mitten och ta sedan varje del och vänd upp och ner. Loss försiktigt bakplåtspappret.
  10. Fyllning: Vispa grädde med vaniljsocker fluffigt (vispa inte för länge).
  11. Montera precis innan serveringen. Lägg upp tårtbotten på ett fat, bred på ett lager med grädde och grovhackad daim. Lägg på andra delen och gör samma.
  12.  Garnera med färska jordgubbar, blåbär och mera diam -kross.
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00