ANNONS

JULSNITTAR

/

Julafton- eller adventsfirandet börjar och du serverar din fördrink. Ett glas glubbel, eller kanske ett starkare nummer med äpple och whiskey. Vad ställer du fram att knapra på? Chips känns lite ofestligt och julgodiset sparar vi till julbordets 7e tur… Vi kör på snittar!

269738926_643056510053943_7991880117878547969_n

Copyright 2021. All rights reserved.

Du behöver (till 20 snittar):

150g vegansk fetaost (vi använde Violifes Greek White)

150g vegansk färskosdt (vi använde påmackan från Oatly)

1 Ingrid Marie-äpple

1 kruka rosmarin

0.5dl granatäppelkärnor

20 crustader, små brödskivor eller kex

Agavesirap

Salt

Gör såhär:

  1. Vispa eller vänd ihop fetaosten och färskosten genom att antingen använda elvisp, stavmixer eller mosa/rör med en gaffel. Har du svårt att få ihop dem kan du värma komponentera varsamt i t ex mikron. Salta.
  2. Lägg i röran i en sprits och fördela över crustaderna (/brödet/kexet).
  3. Dela äpplet på mitten och skär tunna skivor. Lägg en skiva på varje snitt.
  4. Toppa med granatäppelkärnor, några rosmarinblad och ringla över lite agavesirap.
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00