ANNONS

BBQ WRAPS

/

Än finns det tid att grilla! Nu när höstlöven börjar gulna och kvällarna kylna på är det extra trevligt med lite hetta på grillen. Och ni vet väl vid det här laget att när vi snackar hetta är det inte många scoville som avses, mvh de som typ tycker gullök kan vara lite väl pikant.

Hur som, här kommer ett favoritrecept till goda wraps/tacos med cashew-och korianderkräm, grillad majs, grillad jalapeno, soja bits och rödlök. Lite sriracha på det och du är i hamn Det är alltså jalapeño och sriracha vi refer ear till som hetta.

Till det serverade vi en variant av elotes med srirachamayo, koriander och rökt mandel och grillad paprika och lime, recommend!

Processed with VSCO with preset

Copyright 2021. All rights reserved.

Till 4 portioner behöver du:

Sojabitar

  • 320 g naturella, tinade sojabitar
  • 1 näve färsk persilja
  • ca 1 dl olivolja
  • saft från 0.5 lime
  • 3 vitlöksklyftor
  • Chili flakes
  • Salt, peppar
Processed with VSCO with preset

Processed with VSCO with c1 preset

Copyright 2021. All rights reserved.

 Korianderkräm

  • 2 dl cashewnötter
  • 1-2 krukor koriander
  • Saft från 1 lime
  • Salt, peppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • vatten
  • ev. lite agavesirap

Övriga tillbehör

  • Rödlök
  • Färsk koriander
  • Färsk jalapeño
  • Majs
  • Tortillas
  • Srirachamayo
Processed with VSCO with preset

Copyright 2021. All rights reserved.

Gör såhär:

  1. Placera cashewnötterna i en stor kopp eller en kastrull. Slå över hett vatten och låt stå i minst 1h.
  2. Blanda ingredienserna till sojabitsmarinaden (olja, finhackad persilja, finhackad vitlök, limejuice och kryddor) och massera in den bland sojabitarna i en bunke. Spä ut med lite mer olja om så behövs. Låt vila i minst 30 min.
  3. Sila av cashewnötterna och placera i en mixerskål. Mixa slätt med övriga ingredienser och spä med vatten tills du nått önskad konsistens. Smaka av med lime, salt och ev. agavesirap. Lägg i kylen tills det är dags att servera.
  4. Tänd grillen och trä sojabitarna på grillspett. Grilla spetten, majsen, färsk jalapeño och eventuella tillbehör. Pensla allt med överbliven marinad så att det inte blir torrt.
  5. Grilla tortillas på eftervärmen, skiva jalapeñon, skär av majsen från kolven och ta av sojabitarna från spetten.
  6. Servera bröden som wraps/tacos med korianderkräm, sojabitar, grillad majs, grillad jalapeño, hackad rödlök, färsk koriander och srirachamayo.
Processed with VSCO with preset

Copyright 2021. All rights reserved.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00