ANNONS

Paella

/
Processed with VSCO with  preset

Copyright 2021. All rights reserved.

Vi lagar denna paella på en murrikka över öppen eld, men det går lika bra att göra det hemma i en wook- eller stekpanna.

Du behöver (till 4 portioner):

  • 4 dl avorioris
  • 2 gula lökar
  • 1 grön paprika
  • ca 250g grön sparris
  • 1,5 dl edamamebönor
  • ca 15 babyplommontomater
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 0.5g saffran
  • 1 dl vitt vin
  • ca 1 liter grönsaksbuljong
  • 1 citron
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 tsk chili flakes

Gör såhär:

1.  Grovhacka löken, paprikan och vitlöken (som kan vara något mer finhackad) och fräs i olivolja tills löken blivit mjuk men inte fått för mycket färg.

2. Tillsätt då saffran, salt, chiliflakes och svartpeppar. Addera mer olivolja vid behov. Fräs ytterligare ett par minuter.

3.  Dela citronen på hälften och kläm ur saften över lök- och paprikablandningen. Grilla den andra halvan med snittytan nedåt på sidan av murrikkan.

4. Tillsätt riset och stek tills det fått lite yta. Addera därefter vinet och låt det reducera. Tillsätt nu buljongen pö om pö. Det ska vara tillräckligt med vätska för att inte steka fast, men riset ska inte vara täckt/koka. Du kan behöva lite mer eller mindre än 1 liter buljong beroende på hur varmt du har det.

5. När riset börjar mjukna, tillsätt sparrisen (skurna i mindre bitar), babyplommontomaterna skurna på mitten och edamamebönorna.

6. Koka tills riset är klart, det ska vara mjukt men med en liten kärna kvar. Servera och kläm över juicen från den grillade citronen.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00