ANNONS

Sommarsallad

/

Vi vet att vi alltid benämner rätter för favoriter men det här är bannemig en ny middagsfavorit hos oss. I helgen dukade Amelia och hennes kille upp till dejtmiddag på balkongen. Det grillades på utegården, det sörplades drinkar (dessa grape- och rabarberdrinkar) och det fläktades bort myggor. Så mysigt.

Grill

På menyn stod en sommarsallad där två av de somrigaste livsmedlen vi kan komma på spelade huvudroller: Grillad majs och jordgubbar. BBQ-marinerade sojabitar grillades på spett och vegansk fetaost från violife (som vi älskar) smulades i.

Meanwhile, salladen: ”I’m the D to the e -l, i-c to the i-ous, why can’t no other salad put it down like me” Läs detta i Fergie-anda snälla så att referensen inte helt går förlorad och ni börjar undra hur tusan det är fatt med oss.

Processed with VSCO with al1 preset

Copyright 2021. All rights reserved.

Följande ingredienser ingår i salladen:

  • Vegofeta
  • Grillad majs
  • Jordgubbar
  • Avocado
  • Rödlök
  • Mangold eller machésallad
  • Färsk basilika
  • Körsbärstomater
  • Balsamico- och senapsvinägrett
  • BBQ-marinerade och grillade sojabitar

Till sojabitarna behöver du (4 pers):

  • ca 400g neutrala sojabitar (Tex Neutral Oumph, Hälsans kök filébitar eller The Vegetarian Butchers chickened out chunks)
  • 1.5 dl BBQsås
  • 1 dl olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • Salt, peppar

Gör såhär:

  1. Blanda ingredienserna till en marinad och lägg i de tinade sojabitarna däri. Låt vila i cirka 1h innan du sätter dem på spett.
  2. Blanda ingredienserna till dressingen.
  3. Tänd grillen och grilla både majsen och sojabitarna relativt hårt tills de får en något sotad yta.
  4. Under tiden: Förbered alla salladsingredienser.
  5. Skär av majskornen i stora bitar genom att skära längst med kolven så nära mitten det går. Rör ned de grillade komponenterna i salladen.
  6. Häll över dressingen och servera direkt!
Processed with VSCO with al1 preset

Copyright 2021. All rights reserved.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00