ANNONS

Veckans luncher v18

/

Förra veckan skrev vi ett inlägg och visade veckans alla luncher för en av oss. Ett gäng vardagslurrar i all sin enkelhet, med målet att visa på lite bredd, kanske ge lite inspiration men framförallt visa något annat än de stickprov som kvalificerar sig till vårt instagramflöde. Vi kör en vecka till!

På söndagen fick Amelias pojkvän bestämma lunch som blev en utsökt pastasallad (hans ord) med tomat, gurka, majs, ost och Rhode Island-ish. Dagen efter villa han prompt ha samma men här sade kocken stopp och gjorde en variant med ugnsrostad potatis istället.

Processed with VSCO with al3 preset

Copyright 2021. All rights reserved.

Måndagens lunch blev alltså en potatissallad med persilja, tomat, gurka, rödlök och vegooost (violife mature cheddar). Till det raffsades en srirachamayo fram ur kylen. Gott!

Processed with VSCO with a6 preset

Copyright 2021. All rights reserved.

Tisdagen

bjöd på lika delar rester som snabblagade vardagsräddare. Picklad rödkål, rödlök, sallad, koriander och tomat togs ur matlådan i kylen och lades på en tortilla. Samtidigt slängdes en svart bönröra fram eftersom gårdagens middagstofu tagit slut.

Copyright 2021. All rights reserved.

Onsdag och mötesdag. Idag fanns inte mycket tid att laga lunch och inga rester låg i kylen. En varm macka med köpt pesto (den här), vegansk ost (den här), tomatpuré, senap, veganskt smör, salt och peppar blev räddaren! Ingen stor lunch så blev ett matigt mellis senare på eftermiddagen.

soppaochpannkakor

Torsdag är ju dagen för ärtsoppa och pannkakor. Det sa Amelias sambo när det serverades till middag på onsdagskvällen. Slutsatsen är väl egentligen att det kan ätas vilken dag som helst men visst kändes det extra festligt att duka upp det på lunchrasten idag. Vi fick ett bud var under onsdagen så vi hade citronmeliss hemma, vilket passade jättegott till drottningsylt och citron på pannkakorna. Det om skymtas i den gröna ärtsoppan är en klick pepparrotskräm.

Copyright 2021. All rights reserved.

Fredag. Another day another macka framför datorn. Igår åts en tallrik loaded hummus (typ såhär) till middag där delar av grönsakerna och hummusen blev kvar. Resultatet? En smörgås med hummus, spenat, sojamarinerad portabello, grillad aubergine, brända pinjenötter och färsk basilika. Det räckte till två stycken.

Vad säger vi om veckans luncher då? Med facit i hand tycker vi att den här veckan bjöd på många goda luncher trots få matlådor. Veckans festligaste? Definitivt torsdag.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ oss på Instagram!

@veganskmatlada
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00