ANNONS

VETENUDLAR MED SOJA- OCH JORDNÖTSSÅS

/

All heroes don’t wear capes må vara ett slitet och ganska töntigt uttryck, men det gör det inte mindre sant. Vardag mitt i veckan, inspirationen tryter kanske, orken tryter definitivt -men äta bör man annars dör man (för att fortsätta med slitna uttryck).

Men vad säger du om jag säger: Utsökt och rolig middag på 20 min? Du säger säkert ”hallelujah” eller något i den stilen. Lösningen är nämligen den här rätten med vetenudlar i en superenkel sås, krispiga tofubitar och salladslök. Och det där med heroes: du fattade att det var vi som var hjältarna va och inte rätten. Bara så att vi förstår varandra.

Du behöver (till 2 portioner):

Vetenudlar för 2 portioner
2 salladslökar
2msk sesamfrön
Ett block tofu (ca 250g)
0.5dl potatismjöl
1tsk torkad ingefära
1tsk salt
1dl frysta sojabönor (men tinade)
Olja till stekning
Till såsen
1dl japansk soja
2msk chilisås
1 normalstor vitlöksklyfta (pressad)
1msk jordnötssmör
2tsk sesamolja
1tsk sirap (agavesirap eller vanlig ljus sirap)
1/2tsk majsstärkelse

Processed with VSCO with a4 preset

Copyright 2021. All rights reserved.

Gör såhär:

  1. Pressa ur vätskan ur tofun med händerna eller mellan två tunga föremål. Skär tofublocket i tärningar.
  1. Blanda potatismjölet, ingefäran och saltet på en tallrik och vänd tofubitarna i det så att de täcks med ett tunt lager av mjölblandningen.
  1. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och stek tofubitarna på hög värme, ca 3 minuter på varje sida eller tills de blivit krispiga och lite gyllenbruna.
  1. Blanda den japanska sojan och majsstärkelsen i en skål och blanda tills det blir klumpfritt. Blanda sedan ner resten av ingredienserna till såsen och rör om.
  1. Hetta upp en stekpanna och torrosta sesamfröna i ca 1 minut eller tills de fått färg.
  1. Koka nudlarna (utan salt). Hacka salladslöken.
  1. Blanda nudlarna med sojabönorna och såsen pö om pö, smaka av tills du fått tillräcklig sälta och hetta. Lägg upp i två djupa tallrikar och toppa med tofutärningarna, salladslöken och sesamfröna.
2

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00