ANNONS

Matig chipstallrik

/

Får det lov att vara en matig chipstallrik? Till påsk kanske? Ja, dessa var retoriska frågor som du säkert förstår  –för det är klart att du ska ha en portion! Potatis, chips (också potatis), friterad morot (också friterat), pepparrotskräm, tångrom, lök, dill och citronzest. Come to mamaa

166832741_535267537872064_3063705282864274577_n

Copyright 2021. All rights reserved.

Du behöver (en förrätts/smårätts/buffé-portion)

  • Fyra små, kokta, skalade potatisar
  • En näve lättsaltade chips
  • 1/2 silverlök, tunnt skivad
  • Några dillkvistar
  • 1/4 motor
  • zest från en kvarts citron
  • netural olja till stekning
  • 4tsk tångrom

Du behöver (till krämen)

  • 2msk havrebaserad färskost (vi använder påmackan)
  • 1msk sojabaserad yoghurt (vi använder alpro)
  • 1/2 tsk riven pepparrot (eller mer/mindre efter smak)
  • Salt efter smak
  • Saft från en kvarts citron

Gör såhär:

  1. Blanda ingredienserna till krämen i en skål.
  2. Hyvla tunna skivor av moroten. Hetta upp ca 1cm olja i en stekpanna eller kastrull och fritera skivorna snabbt tills de fått färg och blir styva.
  3. Lägg potatisarna på en tallrik och mosa de lite med en gaffel. Varva sedan med chips, lök och morötter över potatisen. Spritsa eller klicka över krämen och dutta ut tångromen.
  4. Avsluta med dill och citronzest.
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00