ANNONS

Vit bönröra

/

Tapas, frukostmacka, matig dipp eller komplement till en sallad? We’ve got you! Den här snälla, men friska  bönröra går supersnabbt att göra och vi kan nästan lova att om du lyckas dölja det faktum att den är bönbaserad (på något jäkla vänster) för eventuella bönskeptiska matgäster så kommer det gå obemärkt förbi. Cannellinibönor är enligt oss de bästa bönorna att börja med, eftersom de är väldigt milda i smaken!

160080442_463260155099869_4043320093604657268_n

Copyright 2021. All rights reserved.

Till 4 tillbehösportioner behöver du:

  • 1 tetra färdigkokta cannellinibönor (á 380g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0.5-1 ekologisk citron (saft och zest)
  • Cirka 0.5 tsk salt
  • Cirka 1 krm svartpeppar
  • Cirka 1 msk olivolja

Gör såhär:

  1. Häll av bönorna och skölj av dem ordentligt tills det slutar skumma i durkslaget.
  1. Placera i en mixerbehållare och mixa samman bönorna, vitlök, citronsaft, citronzest och olivolja till en jämn krämig röra.
  1. Smaka av med salt och peppar och eventuellt mer olivolja. Även om den kan kännas lite tam i fråga om vitlök så rekommenderar vi att inte lägga i mer om du inte ska äta allt direkt, vitlökssmaken tenderar nämligen att förstärkas med tiden.
  1. Ät som pålägg, dipp eller smårätt till gott bröd!
160155649_473033770775813_7442902444257292492_n

Copyright 2021. All rights reserved.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ oss på Instagram!

@veganskmatlada
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00