ANNONS

Grillsallad med balsamicovinägrett

/

Säsong för sallad *torkar en ensam glädjetår ur ögonvrån*. Här kommer ett recept för dig som vill ha smaken och sommarkänslan av grillat men som tycker att 15 olika grönsaker och proteiner på grillen á la grillfest känns övermäktigt. En sallad med grillade nektariner, grillade balsamicomarinerade sojabitar, sötpotatis, grönsaker och en balsamicovinägrett, det kan ju inte gå fel!

Vi rekommenderar att göra en ordentlig sats, dels för att det är supergott dagen efter, men också för att eventuellt middagssällskap som kanske vanligtvis inte är en salladsfantast kan tänkas byta ut sin tallrik mot själva salladsskålen efter portion tre.

Nedan följer receptet på huvudkomponenterna som vi rekommenderar att du matchar med dina favoritsalladsingredienser.

Copyright 2021. All rights reserved.

Till 4 portioner behöver du:

Sojabitarna:

ca 300g naturella sojabitar
1 dl balsamvinäger
Olivolja
1/2 kruka hackad färsk basilika
1/2 kruka hackad färsk oregano
0.5 dl agavesirap
Salt, peppar
Cirka 5 grillspett

Balsamicovinägretten:
0.5 dl olivolja
0.5 dl balsamvinäger
2 tsk dijonsenap
1 tsk agave
Salt, peppar

På grillen:
4 nektariner
1 tsk agave

I ugnen:
1 sötpotatis
Olja
Salt, peppar
1 tsk chili flakes

Gör såhär:

  1. Tänd grillen och sätt på ugnen på 250 grader övervärme/ugnsgrill.
  2. Blanda ingredienserna till marinaden till sojabitarna och låt dem ligga och dra i den medan du gör det andra. Rör ihop dressingen.
  3. Tärna sötpotatisen i bitar á cirka 1×1 cm och lägg dem på en plåt. Ringla över olja och strö över kryddorna och lägg i ugnen. Efter cirka 20 min bör de vara mjuka och fått en fin yta.
  4. Skär nektarinerna i klyftor och pensla dem med lite agavesirap för att få en finare karamelliserad grillyta. Grilla dem med snittytan nedåt tills de fått trevliga grillränder och blivit något sotade.
  5. Trä på sojabitarna på grillspett och lägg på grillen. Pensla med marinaden vartefter tills de fått en lagom yta.
  6. Blanda dina varma, grillade komponenter med resten av örterna i krukorna, dina favoritsalladsingredienser, dressingen och toppa med lite frön.
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

/

Har du tråkigt en helgdag och vill ha ett pyssel? Gäster på ingång? Riktigt, jävla pissledsen? Extremt fucking glad? Fira en årsdag? En mormor som fyller år? En examen? Ha något gott till fotbollsEM? Idétorka på matfronten och vill äta något gott?

Svaret är, tro det eller ej, alltid smörgåstårta.

131656844_154571980040594_2056970968543005063_n

Copyright 2021. All rights reserved.

198796147_3986524131423522_8661280857748205119_n

Copyright 2021. All rights reserved.

Favorit i repris, receptet hittar du HÄR.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Syrén Fizz

/
199338895_215849010360036_1096067282010074385_n

Copyright 2021. All rights reserved.

En gåta: Vad är gott, försomrigt och gör att det snurrar skönt i huvudet efter ett par stycken? Syrén Fizz förstås! Här kommer receptet.

Du behöver (1 drink):

4-6cl av din favoritgin
5cl färskpressad citronjuice
4cl syrénsockerlag*
1-2cl kikärtsspad
Soda efter smak
Is
En syrénklase till topping (om du vill).

Gör såhär (sockerlaget):

  1. Koka upp 1dl vatten, 1 dl socker och ca 7 stora klasar syrénblommor. Koka tills sockret löst sig.
  2. Ta ner värmen och skjud i ca 5 minuter.
  3. Låt svalna i rumstemperatur.
  4. Sila av blommorna och förvara i kylskåpet.

Gör såhär (drinken):

  1. Blanda gin, citronjuice, sockerlag, kikärtsspad i en shaker. Skaka ordentligt så att kikärtsspadet fluffar till sig.
  2. Lägg i några isbitar i shakern och skaka igen.
  3. Sila upp i ett glas, du kommer se en skumkrona lägga sig på toppen (om du skakat tillräckligt😉).
  4. Fyll på med sodavatten tills glaset är fullt.
  5. Lägg på syrén på toppen och njut!
199442808_2592160331093775_4232481632381123509_n
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00